Vi har inga miljoner i kampanjkassorna. Inga stora annonskampanjer. Ingen TV-reklam. Inga egna dagstidningar. Men vi har dig, mig och alla oss tillsammans som kan bidra med små och stora insatser. Idag och ända fram till valdagen. Läs vad du kan göra och kom med.

Det är lätt att bli en del av valrörelsen

Du hittar de aktiviteter du vill vara med på och anmäler dig. Resten löser vi.

Zetkin

Genom vårt kampanjverktyg kan alla som vill bidra anmäla sig enkelt via webben. Du loggar in på www.zetk.in med Facebook eller genom att skapa en användare. Väl inne kan du filtrera på aktiviteter som du tycker om att göra och tider som passar dig.

När du anmält dig så placerar en organisatör ut dig i aktiviteten. Du kan alltid logga in på din sida och se de aktiviteter du anmält dig till. Dagen innan skickas en påminnelse ut och den ansvarige kontaktar dig per sms.

Läs mer om hur Zetkin fungerar och anmäl dig

Facebook

Genom att gilla Facebooksidan för Vänsterpartiet Malmö och besöka den så ser du våra senaste uppdateringar och de aktiviteter vi arrangerar. Ofta kan du också anmäla dig via Facebook för att hjälpa till.

Telefon

Du kan alltid ringa oss på 040-96 64 67.

Valträffar för att aktivera sig

Nästan alla veckans dagar arrangerar vi valträffar för såväl dig som är ny som erfaren medlem. På dessa träffar presenterar vi kort vår valkampanj och vad du kan hjälpa till med direkt. Samtliga träffar ordnas på Vänsterns hus (Nobelvägen 51). Vi startar 19e augusti.

  • Varje tisdag och torsdag klockan 19.00.
  • Varje onsdag och fredag klockan 10.00.

Har du mycket tid?

Är du student? Arbetslös? Mellan jobb eller helt enkelt har mer tid över. Anmäl dig till oss så ger vi dig möjlighet att delta i valkampanjen på ett bra sätt och möjlighet att lägga lite mer tid.

Skicka ett mejl till daniel.sestrajcic@vansterpartiet.se.

Våra kampanjaktiviteter

Telefonkampanjen

I telefonkampanjen kontaktar vi 1400 medlemmar och sympatisörer för att påminna om maktskiftet och erbjuda olika möjligheter att bidra i valrörelsen. Aktiviteten är enkel att genomföra och kräver inga förkunskaper. Vi arbetar också med att kontakta vänsterväljare för att uppmana dem att välja Vänsterpartiet.

Aktiviteten pågår varje dag i tvåtimmarspass mellan 13.00 – 21.00 på Vänsterns hus (Nobelvägen 51). Anmäl dig till telefonpass genom www.zetk.in.

Kaffe&Politik

Över hela Malmö vill vi vara och möta väljare. Med våra röda kampanjcyklar händer det. Vi arrangerar Kaffe&Politik för att bjuda på kaffe, dela material och prata politik med intresserade. Det blir våra rullande valstugor.

Alla kan delta på aktiviteten och det finns minst ett par erfarna deltagare vid varje tillfälle. Anmäl dig och kom direkt till platsen så ordnar vi resten.

Valstugor

Valstugor bemannade av aktivister är en svensk tradition som ger möjligheten att samtala med väljare och sprida information. Vår valstuga på Möllevångstorget samt på R F Berghs plats (Limhamn) öppnar tisdagen den 19 augusti. På Gustav Adolfs Torg öppnar vi den 25 augusti efter Malmöfestivalen.

Vid varje pass i valstugan deltar någon av våra erfarna organisatörer och politiker. Det gör det enkelt för alla att delta i arbetet. Du anmäler dig till de pass du vill stå i valstugan direkt i www.zetk.in.

Gårdsturné

Kaffe&Politik-konceptet tar vi vid 10 tillfällen ut på gårdarna över hela Malmö – Augustenborg, Kirseberg, Holma, Nydala, Belevuegården, Kryddgården och på många andra ställen är tanken att någon av våra toppkandidater besöker en gård med kaffe, kanelbullar och politik. Besöket förannonseras med affischer på trappuppgångarna dagen innan.

Vill du vara med på en gårdsturné kan du anmäla dig till direkt i www.zetk.in.

Affischering

Inför gårdsturnéerna sätter vi upp affischer och flera gånger i veckan ger vi oss ut för att sätta upp Vänsterpartiets valaffischer. En enkel och rolig uppgift. Anmäl när du vill vara med i www.zetk.in.

Hushållsutdelning

Vi framställer flera kampanjtidningar i valet som vi delar ut i brevlådor. Kan du tänka dig att dela ut material där du bor eller ta ett helt område att sprida material i? Kontakta Ahrne genom ett mejl till ahrne.christiansson@gmail.com.

Dela ut valsedlar

På valdagen den 14e september bemannar vi alla vallokaler i Malmö med valsedelsutdelare. Har du möjlighet att delta? Dessutom bevakar vi med start den 27e augusti att våra valsedlar ligger ute i förtidsröstningslokalerna.

Anmäl vilka tider och platser som passar dig på valdagen och om du kan ansvara för en förtidsröstningslokal i www.zetk.in.

Delta i kampanjarbetet på sociala medier

En stor del av diskussionen och kampanjarbetet sker idag på sociala medier. Puffa för nyheter, dela events och aktiviteter, sprida debattartiklar och diskutera. Vill du delta i vårt internetarbetet så kontaktar du Richard Olsson via r@richardolsson.seTwitter, eller Facebook.

Göra något helt annat?

Du kanske vill göra något helt annat? Packa kuvert, skriva, fotografera, programmera eller ordna valvakan. Det finn en hel massa saker du kan göra. Skicka ett mejl till daniel.sestrajcic@vansterpartiet.se och berätta vad du vill och kan göra.

Om du vill veta mer

Dina kunskaper och värderingar kring det samhälle som du och vänstern vill skapa räcker långt. För den som vill ha mer kött på benen så finns det flera möjligheter att skaffa det.

Vårt kommunalpolitiska program

Vänsterpartiet Malmö har tagit fram ett omfattande kommunalpolitiskt program med vad vi vill göra i Malmö den kommande mandatperioden. Läs programmets olika delar på hemsidan.

Vårt valmaterial

Vi har tagit fram olika typer av valmaterial som på ett enkelt sätt presenterar vad vi gjort i Malmö samt våra vallöften. Dessutom en sammanfattande folder kring vår politik som vi går till val på. Alla hushåll får den 21 augusti vår valtidning ”Malmö inte till salu”.

Folkviljan/Menander

Vår medlemstidning har det senaste året skrivit många artiklar kring valet med argument, fakta och reportage.

Valrörelsen är igång varje dag

Arbetet pågår varje dag ända fram till valet med det vi kallar basarbetet som innebär att vi försöker vara på så många platser som möjligt. Vi deltar så klart också i många olika debatter och ordnar egna events. Följande är några av våra större events.

Vi målar Malmö C rött – 28 och 29 augusti

Under två dagar kampanjar vi på Malmö C från tidig morgon till sen kväll. Bjuder på kaffe och frukost, pratar politik och visar oss från vår bästa sida.

Valkarnevalen på Moriska Paviljongen den 30 augusti

Vi ordnar en kavalkad av kulturakter – musik, konst, poesi, humor och teater. En fullspäckad dag där flera av Malmö och Sveriges bästa artister uppträder: Simone Moreno, Mikael Wiehe, Idas Apolonia, Partiet, Karlsson & Karlsson , CDCC och Anaye. Dessutom seminarier, verkstäder, barnteater och besök av Jonas Sjöstedt.

Slutspurten

De sista dagarna spurtar vi in i kaklet med än så länge lite hemliga aktiviteter.

Det sista valmötet – 13e september

Lördagen den 13e september arrangerar vi en valfinal med Jonas Sjöstedt och musik.

Vill du jobba själv hemifrån?

En del har svårt att komma till aktiviteter organiserade av Vänsterpartiet men vill gärna hjälpa till ändå. Här kommer några förslag på vad du kan göra. Det kan ta några minuter eller så mycket tid du vill lägga.

Sätt på dig en knapp

Hämta en Vänsterpartiknapp och sätt på väskan eller jackan.

Dela och sprid i sociala medier

Använd Facebook, twitter, instagram både för att diskutera viktiga valfrågor och ta ställning. Dela gärna våra statusuppdateringar, artiklar och bilder. Så klart får du gärna gilla oss på Facebook.

Sprid broschyrer

Vill du sprida material, broschyrer och affischer där du bor. Kontakta oss så ordnar vi så att du får material. Ett mejl till daniel.sestrajcic@vansterpartiet.se går bra.

Delta på ett av våra events

Kom och var med på valkarnevalen eller annat arrangemang vi ordnar. Ju fler vi blir desto roligare.

Se till att grannen eller arbetskamraten väljer Vänsterpartiet

Många tycker om vår politik och genom att du rekyterar ett par väljare till så får vi chansen att slå världen med häpnad.