AL NAKBA – Konstutställning

AL-NAKBA 73 ÅR (1948-2021) Solidaritet för ett fritt Palestina Arabiska vänstern och internationella utskottet i Vänsterpartiet Malmö uppmärksammar minnet av Al Nakba

För 73 år sedan inträffade Al Nakba, den palestinska katastrofen som skedde när den israeliska makten ockuperade drygt 3/4 av palestinska territorier och tvingade över 85% palestinier ut ur sina hem. Den israeliska ockupationsmakten har ändrat historieskrivningen genom att döpa om palestinska byar och städer samt ändrade Palestinas demografi genom israeliska bosättningar och konfiskering av mark. Idag lider fortfarande en stor del av palestinska folket medan en annan del består av är miljoner flyktingar runt hela världen. De längtar hem till sitt land och kämpar alla på sina sätt för att befria det.

De israeliska försöken att underkuva den palestinska identiteten misslyckas genom att det palestinska folket krav på återvändande förblir medvetna och starka. Palestinska flyktingars rätt att återvända till sitt land är en grundläggande mänsklig rättighet.

Konstutställning

Konstnär: Mamoun Al Shayeb

Datum: Utställningen startar den 15 maj kl 17:00 slutar den 13 juni kl 17:00

Tid: Är tillgänglig dygnet runt då utställningen står i fönstren

Plats: Poeten på hörnet, Södra Förstadsgatan 65b Varmt välkomna!