AL-NAKBA – Panelsamtal och Konstutställning

AL-NAKBA 73 ÅR (1948-2021) Solidaritet för ett fritt Palestina Arabiska vänstern och internationella utskottet i Vänsterpartiet Malmö uppmärksammar minnet av Al Nakba

För 73 år sedan inträffade Al Nakba, den palestinska katastrofen som skedde när den israeliska makten ockuperade drygt 3/4 av palestinska territorier och tvingade över 85% palestinier ut ur sina hem. Den israeliska ockupationsmakten har ändrat historieskrivningen genom att döpa om palestinska byar och städer samt ändrade Palestinas demografi genom israeliska bosättningar och konfiskering av mark. Idag lider fortfarande en stor del av palestinska folket medan en annan del består av är miljoner flyktingar runt hela världen. De längtar hem till sitt land och kämpar alla på sina sätt för att befria det.

De israeliska försöken att underkuva den palestinska identiteten misslyckas genom att det palestinska folket krav på återvändande förblir medvetna och starka. Palestinska flyktingars rätt att återvända till sitt land är en grundläggande mänsklig rättighet.

Panelsamtal Datum: 15 maj Tid: Kl.19.30 – 21.00 Plats: Vänsterpartiet Malmös Facebooksida

Paneldeltagare

Anna Karin Hammar, som i kyrkliga kretsar är en välkänd person. Är teologie doktor och har arbetat som direktor på kyrkornas världsrådskontor i Geneve. Hon har varit knuten till Uppsala universitet och till Svenska kyrkans huvudkontor i Uppsala med inriktning på internationella frågor. Anna Karin Hammar har blivit en stark förkämpe för palestinska folkets sak och fredsfrågan i Mellanöstern.

Håkan Svenneling, utrikespolitisk talesperson för Vänsterpartiet

Adnan Abou Chakra, Journalist/ litteraturkritiker och politisk aktivist för den palestinska frågan

Moderator Nina Jakku, tidigare fredsaktivist på Västbanken och aktivist i internationella Utskottet Vänsterpartiet Malmö.

Konstutställning

  • Konstnär: Mamoun Al Shayeb
  • Datum: Utställningen startar den 15 maj kl 17:00 slutar den 13 juni kl 17:00
  • Tid: Är tillgänglig dygnet runt då utställningen står i fönstren
  • Plats: Poeten på hörnet, Södra Förstadsgatan 65b

 

Varmt välkomna!