Nu stärker vi organisationen inför stundande valrörelse

 

Sommaren 2021 bjöd inte bara på OS-medaljer, EM-fotboll, skogsbränder och temperaturrekord. Den inleddes med politiskt maktspel på högsta nivå, vi i Vänsterpartiet levererade både klara och solidariskt grundade krav, vi kampanjade som om det vore valrörelse och vi visade politisk mod.

I opinionen står vi nu starkare än på mycket länge. Detta utgångsläge ska vi bära med oss in i kommande höst och in i kommande valrörelse. 

 

I föregående vecka inledde Vänsterpartiet Malmös styrelse sitt arbete för terminen med höstens första sammanträde. Fokus ligger på att lägga grunden för kommande utmaningar och ta steget från vardag till valrörelse. Ett axplock från sammanträdet ger följande, styrelsen beslutade att gå vidare med prioriteringar framtagna av ”gruppen för kontakt med arbetslaget”. Framtagna prioriteringar hoppas styrelsen skall leda till förbättrad intern kommunikation, ett närmare samarbete mellan anställda, aktivister och styrelse. En ökad känsla att vi är ett kollektiv som alla går åt samma riktning.

Styrelsen hoppas att genom dessa prioriteringar kunna lägga grunden för kommande val och genom detta skapa Sveriges absolut bästa valorganisation.

 

Styrelsen tog beslut om att finansiera deltagande för upp till 15 personer på Vänsterdagarna 2021, Vänsterdagarna sker som under 2019 i Göteborg, i år mellan den 13-14 november. Information angående intresseanmälning kommer senare.

 

Nina Jakku föredrog Internationella utskottets förslag på verksamhet under hösten 2021, baserat på beslutad Verksamhetsplan 2021. Utskottet i samarbete med flera andra utskott planerar att genomföra en internationell kampanj under senhösten.

Planen är att kampanjen skall fungera både kunskapsbyggande och rörelsebyggande, vi vill genom kampanjen både skapa en ökad kunskap inom partiet om våra internationella ställningstagande samtidigt som vi bygger rörelse och skapar nya band med organisationer och sympatisörer för ökat synliggörande opinionsbildning. Kampanjen kommer innehålla både workshops, föreläsningar, diskussioner och samtal. Mer information om internationella kampanjen kommer. Och är man intresserad av att dra mer i trådarna så kontakta gärna det internationella utskottet.

 

Sist men inte minst vill undertecknad påminna om Fredsloppet som går av stapeln den 11-september i Bulltoftaparken, en utmärkt aktivitet för den som vill kombinera frisk luft och solidaritet.

 

KH Tobias Petersson och styrelsen för Vänsterpartiet Malmö