Lördag 31 januari håller Vänsterpartiet Malmö årsmöte på Ungdomens Hus. Årsmöte innebär att det gamla verksamhetsåret läggs till handlingarna och att nya val och planer fastslås.

1) Vad kommer att hända under årsmötet?

Vänsterpartiet Malmö har växt explosionsartat under de senaste åren så först och främst kommer det att vara mycket nya och gamla medlemmar på plats. Tillsammans diskuterar vi året som gått men planerar framförallt för kommande årets verksamhet. Den viktigaste diskussionen blir den om Vänsterpartiets roll framöver som jag tror att diskussionen kring valutvärderingen leder till. Men också diskussionen kring vår framtida politik kring EU-migranternas situation. Sen blir det spännande att få höra Ali Esbati en av Vänsterpartiets budgetförhandlare som kommer till årsmötet. Sen kommer det att vara mycket annat också – bokbord, gruppfoton, chans att teckna autogiro och så klart årsmötesmiddagen på kvällen.

2) Hur skulle du beskriva året som gått?

Det har varit ett galet, fantastiskt och framgångsrikt år! Vi har genomfört två valrörelser som varit de största som vi någonsin gjort i Malmövänstern. Vi ökade mest av alla partier i Malmö och gick fram med över 3 %. Allt fler söker sig till Vänsterpartiet och vi är snart 1000 medlemmar i partiföreningen. Som ordförande är jag såklart väldigt glad över att vänstern är mer relevant än någonsin i Malmö.

3) Vad är dina förhoppningar inför 2015?

Först och främst hoppas jag på ett lyckat årsmöte. Det brukar vara ett tillfälle att komma samman, diskutera och fatta kloka beslut. Vi ska dessutom välja medlemmar till förtroendeuppdrag under året och för mig är det fantastiskt att se nya och gamla medlemmar ta ett steg framåt och växa med sina uppdrag. I övrigt hoppas och arbetar jag för jämlikt Malmö och en annan värld. Kanske att vänstervågen från Grekland och Spanien rullar ut över den europeiska kontinenten och når över bron under våren?

4) Något mer du vill tillägga?

Efter en snabb utveckling är det dags för Vänsterpartiet att fokusera vidare på att bredda och bygga organisationen så att fler får komma in och ta ansvar, fler får leda och äga Vänsterpartiet Malmö, fler känner att det är en viktig plattform att engagera sig. Samtidigt så ska vi ta chansen att studera och skola oss mer, diskutera politik och bryta åsikter mot varandra för att nå fram till ställningstaganden som utvecklar vår kamp för ett solidariskt och rättvist Malmö.

Läs vidare: