Alla bilder är tagna av Vänsterpartiet Malmös fotogrupp.

Året började, som sig bör, med årsmöte i januari. Partiföreningen hade redan innan supervalåret drog igång växt till sig ordentligt. Här är årsmötesdeltagarna under en paus.Screen Shot 2014-02-07 at 18.25.38 Årsmötet valde en styrelse med uppgift att leda och samordna arbetet under valåret. Vänsterpartiet Malmös styrelse 2014 De tre toppkandidaterna inför valet utseddes: Hanna Thomé i kommunvalet, Sara Svensson i regionvalet och Daniel Sestrajcic i riksdagsvalet. Vänsterpartiet gick i början av året ut i en feministisk kampanj Feministisk kampanj Den 8 mars – Internationella kvinnodagen – ordnades en rekordstor demonstration i ett Malmö som badade i vårsolen. 

 

Efter att 4 kamrater blivit attackerade av nazister den 8 mars slöt 10 000 människor upp under parollen “Kämpa Malmö” i en mäktig demonstration.

      I april fyllde Jonas Sjöstedt Ungdomens Hus när han talade om valet och vänstern.  5000 personer slöt upp i Malmövänsterns 1 majtåg. Malin Björk, vänsterns toppkandidat i EU-valet, var huvudtalare. “V övertrumfade S-tåget” skrev Sydsvenskan.

    image IMG_5993

Den 15 maj högtidlighölls minnet av Nakba – fördrivningen av palestinierna från deras land 1948. Riksdagsledamoten Ali Esbati talade för Vänsterpartiet. IMG_6240

I maj arrangerades gatufesten “Vår stad” på gågatan på Södra Förstadsgatan. Plats för människor och cyklar framför bilen, var en av parollerna.  IMG_0066-EditIMG_0421-EditIMG_0313-Edit IMG_9998-Edit-Edit EU-valet i slutet av maj innebar valrörelse och att valstugan var på plats på Gustav Adolfs Torg.

I juni gick SEKO-arbetarna på tåget ut i strejk. Jonas Sjöstedt träffade strejkvakterna och höll ett tal.   Feministisk festival och Folkets Parad arrangerades i juni och Vänsterpartiet var såklart med. Det ordnades flera protester mot Israels massaker i Gaza under sommaren. Sabrin Omar och Momodou Jallow från Malmövänstern var två av talarna.       14823090014_ca8dded00a_k 14638792999_df0e5694b1_k

Regnbågsfestivalen Malmö Pride var ännu ett arrangemang som samlade rekordmånga deltagare under supervalåret.

MalmöPride-9049 MalmöPride-9051

I augusti ordnade Vänsterpartiet gatufestem “B**** Slap – en smocka mot patriarkatet” som svar på den stora festivalen “Big Slap” som inte bokade en enda kvinnlig huvudakt.

Bslap-14 Bslap-16

Valrörelsen – de andra för året – drog igång i augusti och höjde den politiska temperaturen ordentligt. Malmövänstern gick fram mest av alla partier och ökade kraftigt. Det var få människor som missade valarbetarna på gator och torg.

05092014-_MG_9355 05092014-_MG_9371 Vänsterpartiet på Triangeltorget 21082014-_MG_9120Vänsterpartiet på TriangeltorgetVänsterpartiet på TriangeltorgetVänsterpartiet på Triangeltorget30082014-_MG_9270 13092014-_MG_9504

Rädda Kobane! Den Syrenkurdiska staden Kobane hotades av IS och stöddemonstrationer ordnades i hela världen. Här på Möllevångstorget.

_MG_9587-5 _MG_9600-8

Manifestation till minne av Kristallnatten/novemberpogromerna i november.

Ny ledning vald. Vänsterpartiet kommer under de kommande 4 åren att representeras av Martina Skrak och Hanna Thomé som kommunalråd och Jallow Momodou och Jeanette Stojic som ledamöter i kommunstyrelsen.

Martina Skrak, Hanna Thomé, Jallow Momodou och Jeanette Stojic

Martina Skrak, Hanna Thomé, Jallow Momodou och Jeanette Stojic

 

Extraval eller inte? Länge verkade det som att ett nytt val skulle hållas i början av 2015. Malmövänstern ordnade en rad öppna möten för att diskutera förutsättningarna, nedan håller riksdagsledamoten Daniel Sestrajcic en inledning på Ungdomens Hus. Som alla vet blev extravalet senare inställt.

 

Detta var ett litet urval av det som hänt under 2014. Vi önskar alla ett gott nytt år och hoppas träffa både nya och gamla bekantskaper under 2015.

PS: Vill du inleda året med att bli medlem? Det gör du enkelt via vår hemsida. Om ditt nyårslöfte är att bli aktiv i Vänsterpartiet så har vi en träff för nya och nygamla medlemmar den15 januari. Läs mer om det här: Möte för nya medlemmar.