Anders_Andersson1Under Vänsterpartiet Malmös medlemsmöte under tisdagskvällen 9 december valdes Anders Andersson till ordförande i stadsområden Norr. Ordförandeposten i stadsområden är en av de ordförandeposter som Vänsterpartiet tillsätter i det rödgröna samarbetet. Anders Andersson har tidigare suttit i som vice ordförande i stadsområden centrum som numera ingår i stadsområden norr tillsammans med Kirseberg.

– Jag är glad men också bekymrad. När SD och borgarna fällde Vänsterpartiets och regeringens budget så drogs drygt 60 miljoner kronor från äldreomsorgen i Malmö, det får stora konsekvenser. Stadsområdena har redan idag ett skriande behov av mer resurser. Nu ser vi inte ut att kunna öka bemanningen och kvaliteten inom äldreomsorgen som så väl behövs. Det är mycket beklagligt. Jag önskar att kommunledningen nu gör en omprioritering, säger Anders Andersson (V), nyvald ordförande för stadsområde Norr.

Anders Andersson har varit politiskt aktiv sedan 1979. Han arbetar som undersköterska brinner för äldreomsorgen och frågan om kommunen som arbetsgivare. Till ersättare i stadsområden norr valdes Gunnel Sunesson (V) och Christer Larsson (V).