De flesta rösterna har räknats och valnattsresultatet är färdigt. Även om resultaten nationellt ser mörka ut med ett SD som vinner mark har vi i Malmö gjort något stort. Vänsterpartiet ser ut att gå fram på bred front i vår stad. Vi ökar mest av alla partier och fördubblar och trefaldigar våra resultat i många viktiga områden. Det är en historisk bedrift och det innebär att rödgrön majoritet säkras i Malmö.

Valresultatet följer en valrörelse utan motstycke i Malmös historia. Redan i EU-valrörelsen fick vi höra från andra partier att “ni är ju överallt, hela tiden”. Då var vi 200 personer. Tre månader senare kom vi tillbaka ännu starkare.

På valdagen den 14 september – en enda dag – var vi 220 personer ute på Malmös gator. Under valrörelsens 34 dagar har mer än 400 personer varit aktiva, i snitt 53 personer om dagen. Vi har vid 800 tillfällen befunnit oss på 130 platser runtom i staden, och dessutom ringt 1500 samtal till våra medlemmar och sympatisörer.

Den lokala valframgången visar att hårt arbete och organisering gör skillnad. Det är det vi ska ta med oss in i det långsiktiga arbete som fortsätter idag. Vi är partiet som klarar av att organisera den samhällsförändring som vi måste få till under de kommande åren.

Tack till alla 420 aktivister som kämpat i den här valrörelsen. Vår insats har gjort skillnad. Kampen fortsätter, och med vår starka organisation siktar vi på att fortsätta göra skillnad i kommunfullmäktige och på gatan. I kampen mot rasismen och arbetet med att bygga vårt samhälle på solidaritet kommer ingen seger gratis. Det är därför vi alltid arbetar vidare även mellan val. Vi ses i kampen.

ralph lauren outlet uk,ralph lauren italia shop,christian louboutin outlet,louis vuitton bags sale uk,ralph lauren polo