Invigningen äger rum i Folkets park och du hittar mer information på festivalens eget Facebook-event.

Årets regnbågsvecka är den största någonsin och Vänsterpartiet är med på flera olika sätt. Vi anordnar seminarier och filmvisningar, deltar i torsdagens partidebatt och självklart har vi ett eget block i paraden.

Under veckan finns även runtom i staden för att informera om vår politik för ett Malmö utan HBTQ-förtryck, en stad där vi upplöser heteronormen och där alla kan älska vem de vill och vara som de är.

– Vi har lång väg kvar för att på allvar nå ett Malmö som är öppet för alla, ett Malmö där alla bemöts och respekteras för den de är. Vi har gjort många framsteg men det finns mycket kvar att göra. Vänsterpartiet har alltid stått och kommer alltid att stå i första ledet i kampen för alla människors frigörelse säger Hanna Thomé, flata, regnbågsförälder och vårt kommunalråd med ansvar för Malmös antidiskrimineringsarbete.

I veckan firar vi de segrar vi vunnit och den kamp som ska leda till fler. Vi låter oss inspireras på seminarier och vi tar debatten med de konservativa krafter som vill hålla oss tillbaka. I paraden möts vi och tågar tillsammans genom vår stads gator, för ett öppet Malmö för alla.

Titta i vårt kalendarium för alla aktiviteter som vi arrangerar under regnbågsveckan.