Palestina blöder och Israels offensiv mot Gaza fortsätter. Frågan är om svenska politiker tagit sommarlov eller bara inte har förmågan att skilja på vem som med en enorm övermakt mördar och skövlar ett helt folk.

Våldet i Palestina eskalerar för var dag som går. Israels bombningar och markinvasion i Gaza – den tredje på mindre än sex år – har lett till att när detta skrivs över 800 palestinier mist livet. En absolut majoritet på närmare 75-80 procent av dessa civila inkluderat 200 barn.

Det är uppenbart att Israel inte vill ha fred. Israel är ensamt ansvarig för den upptrappning av våldet som de sista veckorna skett. I grunden är problemet den Israeliska ockupationen av Palestina och de kontinuerliga brotten mot internationell rätt.

Carl Bildt (m) har uppenbarligen inget annat att erbjuda än vädjanden, statsminister Fredrik Reinfeldt (m) är tystare än muren och vår näste statsminister Stefan Löfven (s) har inte förmågan att skilja på ockupant och ockuperad när han fortfarande talar om “Israels rätt till självförsvar”. Det som pågår är inga självförsvarsaktioner det är ett brutalt terrorkrig.

Vänsterpartiet arbetar i solidaritet med Palestina och kräver:

  1. Israel måste omedelbart avbrytta sina bombningar och markoffensiv mot Gaza
  2. Häv blockaden av Gaza så att humanitär hjälp och handelsvaror kan komma in
  3. Nya bostättningarna måste stoppas och alla bosättningar på ockuperad mark avvecklas
  4. Den illegala muren måste snaras rivas

Israel kommer fortsätta med sin offensiv tills omvärlden istället för att vädja sätter kraft bakom sina vädjanden och beklaganden:

  1. Upphäv omedelbart det förmånliga handelsavtalet mellan EU och Israel
  2. Isolera Israel politiskt, ekonomiskt, kulturellt och vetenskapligt.
  3. Skicka hem Israels ambassadör från Stockholm och kalla hem den svenska millitärattachen från Israel.
  4. Tvinga Israel till förhandlingsbordet för att skapa en rättvis fred

Vänsterpartiet Malmö kommer i samarbete med Palestinanätverket, palestinska och arabiska grupper i Malmö kämpa tills Palestina är befriat.