Under flera månader har arbetet med en ny hemsida pågått, och idag på 1 maj är vi glada att kunna publicera den nya sidan. Vänsterpartiet Malmös programmerargrupp har tagit fram den nya looken och utvecklat tekniken bakom. Flera nya funktioner är specialbyggda för våra ändamål.

– Med den nya sidan hoppas vi göra det enklare för människor att engagera sig i Vänsterpartiet och bli aktiva, säger Daniel Sestrajcic, ordförande i Vänsterpartiet Malmö.

Förutom den nya formen består de största förbättringarna av en ny kalender och bättre sätt för människor att hitta en plats i partiföreningen. Delar av sidan är fortfarande under utveckling och nya funktioner kommer att rullas ut successivt.

– Framförallt kommer vi att ta fram ett mer interaktivt, ännu enklare sätt för människor att hitta en arbetsgrupp som passar dem, samt integrera hemsidan mer med vårt kampanjsystem Zetkin, kommenterar Richard Olsson som är kontaktperson för den relativt nya programmerargruppen och har lett arbetet med sidan.

Även i fortsättningen är WordPress plattformen som sidan bygger på. Formen och de specialbyggda funktionerna finns tillgängliga även för andra partiföreningar att använda och hela kodbasen kommer snart att publiceras open-source.

Sidan är precis nysläppt och än kan det finnas en hel del barnsjukdomar. Allt innehåll är inte överflyttat och det dyker alltid upp små fel i samband med en lansering. Rapporter om eventuella problem mottagas tacksamt till r@richardolsson.se.