Vi samlades för en välfärd fri från vinstintresse och för en välfärd där solidariteten styr, en välfärd som i vått och torrt går att lita på. 

– Detta är en historisk styrkemanifestation vi har sett prov på i Malmö idag. Folk är trötta på att regeringen Reinfeldt leker affär med människors grundläggande rätt till skola, vård och omsorg. Det är nog nu. Välfärden är inte till salu, säger Daniel Sestrajcic, riksdagskandidat och ordförande i Vänsterpartiet Malmö.

Från talarstolen hördes bl.a. Malin Björk, vänsterpartiets toppkandidat till EU-parlamentet som talade om vikten av att rösta in fler socialister och feminister i EU-parlamentet den 25 maj. Hon pratade också om högern som hellre räddar banker än bygger ut en välfärd att lita på för Europas befolkning. 

– Vi Vänsterpartister är garanten för att byta politik, här hemma och i Europa. Det är bara vänstern som på riktigt bjuder motstånd mot EU:s högerpolitik och centralstyre, som sätter välfärden, kvinnors rättigheter, och arbetsrätten i centrum. Det är också vi i Vänsterpartiet som står upp fördemokratin, och säger tydligt nej till att amerikanska storföretag ska få stämma länder, sa Malin Björk, Vänsterpartiets toppkandidat till EU-parlamentet.

På Möllevångstorget höll jämställdhetskommunalråd Martina Skrak en appell. 

– Vi är många tillsammans Och vi har bara börjat. Börjat kampen för ett annat samhälle byggt på solidaritet, gemenskap och omtanke. Ett samhälle där alla får plats oavsett kön, klass eller etnicitet. Ett samhälle där du är viktig. Där vi tillsammans är viktiga. Där människor är viktigare än pengar. För vi är inte till salu, sa Martina Skrak, (V) jämställdhetskommunalråd i Malmö.

På scen framträdde grammisnominerade Vånna Inget, Pestens tid, Reclaim with song, Spiken i kistan och Behrang Miri.