Idag öppnar den svenska förtidsröstningen i valet till Europaparlamentet. Under maj månad, fram till och med valdagen den 25 maj, går en växande vänster runtom i Europa till valurnorna för att rösta in EU-motståndare, socialister och feminister i Europaparlamentet.

Den europeiska vänstern är på stark frammarsch. I flera länder ligger vänsterpartier omkring 20% i opinionsmätningarna. Vänstern flyttar fram sina positioner både i de länder som drabbats värst av Eurokrisen och länder som Sverige som klarat sig bättre.

Vänsterpartiet är en del av den här växande rörelsen. Vi har genomskådat EU för vad det är – ett högerprojekt som sätter företag framför människor. I EU-parlamentet röstar vi konsekvent emot att mer makt flyttas till Bryssel. Här hemma driver vi en omförhandling av vårt medlemskap, eller allra helst utträde.

För att kunna stoppa maktöverflyttningen är det oerhört viktigt att vi går och röstar. När vänstern stannar hemma växer sig högern och fascisterna starkare. Då blir EU större och ännu mer rasistiskt.

Så gå och rösta på Vänsterpartiet. Gör det som ett motstånd mot EU:s liberala ekonomiska politik. Gör det som en röst på att riva Europas murar istället för att bygga dem högre. Gör det för en feministisk kraft i EU-parlamentet. Gör det redan idag.

Vill du göra mer än att rösta? Varje aktivist behövs i EU-valrörelsen och det finns massvis med olika typer av uppgifter.

Läs mer om valrörelsen och hjälp till