När dimman nu lagt sig och vi fått möjlighet att begrunda finns det trots allt mycket att glädjas över.

Vänsterpartiet ökade i Sverige om än blygsamt. I Malmö ökade vi kraftigt med hela 2,2 procentenheter och närmare 3 400 röster. För första gången någonsin gjorde vi ett avsevärt bättre resultat i Malmö än rikssnittet. Förklaringen är vårt hårda arbete under de senaste veckorna och månaderna.

Under hela våren har kampanjerna avlöst varandra, och bara under de sista två veckorna inför valdagen var vi 200 personer som deltog i nästan 400 aktiviteter och arbetspass. Det är en enorm styrkedemonstration och från andra partier i vår stad har hörts avundsjuka och imponerade kommentarer.

Kanske häftigast av allt har varit hur snabbt nya medlemmar kommit igång och kunnat bidra direkt. I vissa fall har man blivit medlem i valstugan en dag och deltagit i sitt första flygbladspass nästa. Vår tätt sammanhållna och öppna organisation är något vi ska vara enormt stolta över.

Nu blickar vi framåt mot höstens val där vi ska få tillfälle att använda vår styrka igen. Idag kom en stor opinionsmätning från SCB som visar att vi har goda chanser att gå fram kraftigt jämfört med EU-valet. Det måste vi göra. Vänsterpartiet är det enda parti som förenar socialism, feminism, antirasism och ett grönt perspektiv. Vi är en unik vänsterkraft i svensk politik som vill och kan göra skillnad både i parlamenten och utanför. För att slå in samhället på en ny väg behöver Vänsterpartiet bli ännu starkare.

Vi har visat att hårt kampanjarbete lönar sig och vi i Vänsterpartiet Malmö ska använda oss av våra lärdomar från EU-valet för att lyckas ännu bättre i höst. I det arbetet behövs alla som kan och vill vara med. Kom med du också, i en växande rörelse på frammarsch.

Anmäl dig direkt

Om mindre än två veckor inleds nästa kampanj. I samband med konferensen Nordiskt Forum Malmö och Feministisk Festival ska vi prata med malmöborna om feminism och vår politik för jämställdhet och jämlikhet. Du kan anmäla dig direkt redan nu via kampanjverktyget Zetkin.