Hela världen på valbar plats

Vänsterns listor i Malmö är en Sverigesensation: för första gången kan människor välja ett parti där hälften av de valda representanterna har sin bakgrund i ett annat land. Representanterna finns på valbar plats och är från hela världen.

Stridbara feminister på valbar plats

Jämställdhetsarbetet i Malmö, att utrota skillnaderna mellan män och kvinnors livsvillkor är konkret och pågår varje dag. Tack vare en stark feministisk gräsrotsorganisering, långvarigt arbete av generationer av engagerade kvinnor och Vänsterpartiets toppkandidater som stenhårt drivit jämställdhetsfrågorna i Malmö stad, har arbetet kommit en bit på vägen. Feminismen behöver få en ännu starkare röst och ställning i Malmö.

Listorna toppas av Daniel Sestrajcic till riksdagen, Sara Svensson till regionfullmäktige, Hanna Thomé till kommunfullmäktige.

– Jag är glad och stolt över att toppa förslaget till riksdagen. Det är en möjlighet att driva de frågor som Vänsterpartiet representerar. Jag brinner för att göra slut på de privata vinsterna inom välfärden, säger Daniel Sestrajcic.

– Vårt mål är helt klart i detta val: att ändra ledning för Region Skåne. Borgarna och Miljöpartiet som styrt de senaste 8 åren har inneburit en katastrof. När kvinnor är rädda för att inte kunna föda barn i Malmö, och rätten till säker vård äventyras, har det gått för långt, säger Sara Svensson.

– Min drivkraft är att tillsammans med andra omfördela makt och resurser – från fåtalets till alla människors frihet. Med ett starkt Vänsterparti kan vi bygga en välfärd värd namnet, säger Hanna Thomé.

På vänsterns listor hittar du: aktivister från de feministiska rörelserna som arbetat med frågan och förändrat innanför och utanför parlamenten. På vänsterns listor hittar du aktivister från fackföreningarna, den antirasistiska rörelsen och sjukvårdsuppropen till asylrättsrörelse, från arbetet för ett fritt Palestina och migranters föreningar. De finns på valbar plats och fortsätter vara rösten från gatan.

Hanna Thomé, Sara Svensson och Daniel Sestrajcic

Hanna Thomé, Sara Svensson och Daniel Sestrajcic

Detta är vänstern i Malmö

Vänsterpartiet i Malmö är en stolt partiförening. Stolt över de många förbättringar som har åstadkommits, men det finns mer att göra. Vägen till ett jämlikt Malmö består av fortsatt kamp och motstånd, politiska förslag som genomförs och människor som sluter sig samman.

Vänsterns listor består av arbetare, lärare, pensionärer, studenter, arkitekter, aktivister, skådespelare. Människor som finns och är engagerade för ett jämlikt och rättvist Malmö. För alla. I hela vår stad. Oavsett bakgrund och ursprung. Och vänstern är inte till salu.

Presentation av alla toppkandidater.