Utlysning politisk sekreterare 

Vänsterpartiet Malmö söker en politisk sekreterare som tillsammans med de övriga anställda kommer vara navet i partiföreningen de närmsta åren och vara med och driva partiföreningen framåt såväl organisatoriskt som politiskt.

Vi söker nu en politisk sekreterare som på heltid kan jobba som organisatör i partiföreningen och med viss administration.

 

Arbetsuppgifter

Arbetet består av att arbeta organisatoriskt i partiföreningen, men även rörelsebyggande i stort. Arbetet innebär att stötta grupper i deras aktivitet, kampanjarbete, mobilisering, kontakt med medlemmar, administration och logistik på Vänsterns hus och även att vara med i arbetet kring att stärka partiföreningen som “rörelsens röst i parlamentet”.  Det kan handla om allt från att välkomna nya medlemmar, hjälpa ett utskott att strukturera upp en kampanj, till att ansvara för utlåning av utrustning på Vänsterns hus och stötta andra delar av rörelsens initiativ i staden.

 

Kvalifikationer

Arbetet är med andra ord varierande och för att trivas i uppdraget behöver man känna sig bekväm med olika typer av arbetsuppgifter och vara bra på att planera och arbeta strukturerat. 

För att lyckas i uppdraget behöver man vara en god projektledare med bra samarbetsförmåga som samtidigt är van att arbeta självständigt.  Likaså är en god social förmåga viktigt, du ska ha en förmåga att bygga och underhålla nätverk och det är önskvärt att man har en förmåga att entusiasmera och aktivera medlemmar och sympatisörer. 

 

För att vara aktuell för tjänsten ska man vara medlem i Vänsterpartiet. 

Det är meriterande om du har

      erfarenhet av föreningsadministration och god kunskap om partiföreningens organisering och aktivitet.   

      kunskap om och erfarenhet från Malmös övriga föreningsliv och sociala rörelser.

      B-körkort

      andra språkkunskaper än svenska och engelska.

Fördelning av arbetsuppgifter kommer att ske inom arbetslaget, i samråd med styrelsen som är ansvarig för arbetsledningen. Alla i arbetslaget förväntas dock vara beredda att stötta upp där det behövs i partiföreningen.

 

Mer om uppdraget

Uppdrag som politisk sekreterare ger enligt lag rätt till omedelbar tjänstledighet från annan anställning.  Tjänsten är på 100%, och startar 13 januari 2020 eller enligt överenskommelse och löper mandatperioden ut, det vill säga till oktober 2022.  

Lön enligt partiets kollektivavtal för politiska sekreterare, där startlönen är 29 668 kr/månad, avtalet ökar enligt en tariff-trappa varje år utöver procentpåslag. Oreglerad arbetstid, arbete på kvällar och helger förekommer. 

 

Ansökan 

För att nominera/ansöka  mailar du: namn på den du nominerar (det kan vara dig själv) och gärna en kort motivering till: valberedningmalmo@vansterpartiet.se. Den nominerade ska vara tillfrågad och tacka ja.

Förhandsnomineringsstopp är den 15 november.

Vi vill alltså ha din nominering/ansökan senast den 15 november. Valberedningen kommer att begära in personligt brev och CV av de sökande.

 

Upplysningar

Valet förrättats på medlemsmötet den 10 december. Tjänsten som politisk sekreterare är ett förtroendeuppdrag och årsmöte har beslutat att dessa val därför ska göras av medlemmarna på medlemsmöte.

 

Om du har frågor om vad uppdraget innebär eller hur valprocessen går till är du välkommen att kontakta valberedningen som hjälper dig att få svar på dina funderingar. Du når oss på valberedningmalmo@vansterpartiet.se, eller genom att kontakta valberedningens sammankallande Gunnel Suneson på 070-452 46 64.

Om du har några frågor kring att jobba för Vänsterpartiet Malmö är du välkommen att kontakta Richard Olsson, ordförande på mail richard.olsson@vansterpartiet.se