Vår välfärd är inte till salu. Vi accepterar inte att kapitalister infiltrerar den fredade zon som välfärdssektorn varit och ska vara. I välfärden finns ingen plats för ekonomiskt vinstintresse. Den ska drivas med solidaritet och omsorg som ledord.

Vår stad är inte till salu. Marken som vår stad är byggd på ska vi äga gemensamt och styra över demokratiskt. Att sälja ut den till spekulanter är alltid en förlustaffär. Vi förlorar kontrollen över hur marken används och långsiktigt går vi miste om den vinst som spekulanterna är ute efter.

Vår planet är inte till salu. Den är den enda vi får och att fortsätta låta kortsiktigt vinstintresse styra kommer leda till en katastrof. Vi måste erkänna för oss själva att den oändliga tillväxten på en ändlig planet är en omöjlig ekvation och ta kollektivt ansvar för att vi ska kunna se nästa generation i ögonen när de tar över det vi lämnar efter oss.

Demokratin är inte till salu. Vi är EU-motståndare därför att vi genomskådat vad EU är – ett kapitalistiskt projekt som sätter företag framför människor. Vi vill se en helt annan typ av internationellt samarbete, men så länge EU påverkar oss måste vi påverka EU. I Bryssel kämpar vi för kvinnors rättigheter och miljön mot kristdemokrater, moderater och rasister. Vi motsätter oss konsekvent när liberaler försöker flytta mer makt till EU eller försämra arbetares rättigheter.

Vår politik är inte till salu. Den är djupt rotad i våra värderingar och vi söker väljarnas förtroende för att kunna förändra. Utan förändring är makten inget värd. Därför är vårt löfte inför riksdagsvalet tydligt: Vi kommer aldrig delta i en regering som fortsätter med dagens privatiseringspolitik. Vi kommer aldrig ingå i en regering där borgerliga partier ingår.

Vänsterpartiet är inte till salu. Vi låter oss inte uppvaktas av kapitalets lobbyister. Vi är sparsamma med våra gemensamma resurser och vi bjuder aldrig på alkohol för skattepengar. Våra företrädare betalar partiskatt eftersom vi anser att politiker är ett förtroendeuppdrag – det är inte ett yrke och ska aldrig vara ett sätt att bli rik.