STUDIECIRKEL: Vart är Europa påväg? Progressiv EU-kritik 4 av 4

Det här är en studiecirkel för dig som tillsammans med andra vill lära dig mer om Vänsterpartiets syn på Europasamarbetet och EU, och öka din kunskap om hur EU fungerar. Sveriges medlemskap i EU har varit en het och omdiskuterad fråga i Sverige allt sedan folkomröstningen 1994, och har senaste året även seglat upp inom Vänsterpartiet. Kan EU användas för att bedriva vänsterpolitik eller ska vi fokusera på att stärka opinionen och folkbildningen i Nej till EU-perspektivet? Förhoppningen är att under öppna och nyfikna samtal vända och vrida på argumenten – alla åsikter och tankar är välkomna! Vi kommer diskutera vilka andra internationella samarbeten som är möjliga och hur vi skapar en värld som bygger på solidaritet och hållbarhet, inte marknadsintressen och kapitalism.

Vi samlas under fyra onsdagar för att diskutera texter ut antalogin ”Vart är Europa på väg – 16 texter om Europa” (finns endast som E-bok https://www. solidaritetshuset.se/2019/05/06/vart-areuropa- pa-vag-16-texter-om-europa, för dem som inte har möjlighet att läsa på surfplatta eller dator kan utskrift av boken ordnas).

Alla medlemmar är välkomna och inga förkunskaper behövs.

Cirkelledare: Ana Süssner Rubin ana.rubin@vansterpartiet.se

När:

  • Onsdag: 2 oktober kl 19:00
  • Onsdag: 9 oktober kl 19:00
  • Onsdag: 16 oktober kl 19:00
  • Onsdag: 23 oktober kl 19:00

Var: Vänsterns hus, Nobelvägen 51, Malmö

Tillgänglighet: Vänsterns hus har en liten trappa in i huset, samt en trappa till rummen på ovanvåningen. Om du vill gå på en träff som är där, men inte kan gå i trappor, kontakta malmo@vansterpartiet eller ring till 040-96 64 67 så kan vi flytta kursen till bättre lämpad lokal.

Välkomna!