Studiecirkel – varför ska marknadsskolan bort?

Vänsterpartiet Malmös skolpolitiska nätverk bjuder in till studiecirkel om marknadsskolan.

 

Marknadsskolan kommer att vara en av de centrala frågorna i valkampanjen. Vi rustar oss för att kunna ta diskussioner och debatter om marknadsskolans skadeverkningar. För att på bästa sätt driva kampanjer i frågan och för att till slut medverka i att systemet ändras. Kunskapen och kampen är centrala för att alla elever i Sverige ska kunna få en bra och likvärdig utbildning och för att personal i skolorna ska kunna ha ett hållbart arbetsliv – något som de båda förtjänar.

 

Studiecirkeln utgår ifrån Tankesmedjan Balans böcker, mer specifikt:

 

De lönsamma som handlar om marknadsskolans effekter. Betygsinflation, varumärken, segregation, tystnadskultur, dokumentation och en utarmning av den kommunala skolan.

 

De expansiva behandlar också marknadsskolans förödande konsekvenser för den kommunala skolan, men också hur politiken möjliggjort detta och hur politiker själva gagnats av de fattade besluten.

 

Studiecirkel genomförs digitalt på Zoom (länk)

 

Datum

  • 20 januari 2022
  • 27 januari 2022
  • 3 februari 2022
  • 10 februari 2022

 

Tid: 18:30 – 20:00

 

Anmälan: Maila din anmälan till malmo@vansterpartiet.se

 

Kontakt: Böckerna finns att hämta på Vänsterns hus, Nobelvägen 51 Malmö. Du kan boka tid för uthämtning av böcker genom att maila till malmo@vansterpartiet.se eller ringa till 040-96 64 67