DIGITAL Studiecirkel: Marxism, miljö och solidaritet – 24/11

Marxism: Ska vi bygga ett jämlikt samhälle krävs både teori och praktik!!!

Viktigare än någonsin att förstå marxismen, men med ett kritiskt och nyfiket sökande. Är du intresserad av att förstå social rättvisa och att kämpa mot samhälleliga orättvisor så är kunskap om marxism nödvändigt.  Marxism är mer än bara Marx, det finns en lång rad marxistiska tänkare från skilda delar av världen som har bidragit till marxismens framväxt. Marxism är inte heller enbart grunden till politiska visionen om ett klasslöst samhälle utan en hel mängd samhällsvetenskapliga perspektiv och teorier.

Marxismen finns i en mäng varianter och flera av dem har bidragit till feminismens utveckling (tex Engels, Kollontaj och Zetkin), till den svarta medborgarrättsrörelsen och antirasism (Fanon, Malcolm X och Angela Davis), och till förståelsen av miljöförstöring och hotet mot jordens överlevnad. I den här studiecirkeln diskuterar vi marxism med ett intersektionellt perspektiv inom temat för höstkampanjen – Solidaritet. Du behöver inte ha några förkunskaper – bara ett intresse att förstå samhället och att delta i kampen mot samhälleliga orättvisor.

Studiecirkeln består av fyra träffar med fyra personer som ger sina perspektiv på marxism, och hur marxism kan förstås i relation till feminism, antirasism och miljö/klimat.

Datum och tid:

  • Tisdagen den 24/11, kl. 18-20: Marxism, miljö och solidaritet med Jens Börjesson

Plats: Digitalt

Anmälan: Anmäl dig via zetkin eller maila till anders.neergaard@liu.se

 

Vänsterpartiets studier sker i samarbete med ABF Malmö

Varmt välkomna!