Studiecirkel: Att skriva för solidaritet och social förändring – 29/11

Ska vi förändra samhället i riktning mot social rättvisa och solidaritet så krävs en mängd olika aktiviteter. Bygga organisation, utåtriktad aktivism, parlamentariskt arbete och politisk analys. Ett viktigt redskap i kampen för solidaritet och social förändring är att SKRIVA.

Välkommen till en spännande studiecirkel där du möter skribenter i olika former. Du kommer att få möta en journalist som skriver analyserande artiklar för tidningar och webbtidning. Du kommer att få möte en serietecknare som använder detta medium för att förmedla politisk analys. Du kommer att få möta en kommunalpolitiker som skriver motioner och debattartiklar. Du kommer också att få möta en forskare som skriver artiklar och rapporter.

Tanken är att du efter studiecirkeln ska känna ett engagemang och ha kunskap att sätta i gång (eller fortsätta) skriva för solidaritet och social förändring. Inga förkunskaper krävs, bara nyfikenhet och intresse.

 

  • Träff 4: Söndagen den 29/11, kl. 16-18 – Anders Skans, kommunfullmäktige gruppledare och ledamot för Vänsterpartiet i Malmö (http://www.vmalmo.se/kontaktperson/anders-skans/). Anders pratar om kommunalpolitiska texter från motioner (och reservationer) till debattartiklar.

Låter det intressant?

Anmäl dig till Anders Neergaard (neergaard.anders@gmail.com) eller via zetkin

 

Var: Vänsterns hus,  Nobelvägen 51, Malmö

Tillgänglighet: Vänsterns hus har en liten trappa in i huset, samt en trappa till rummen på ovanvåningen. Om du vill gå på en träff som är där, men inte kan gå i trappor, kontakta malmo@vansterpartiet eller 040-96 64 67 så kan vi flytta kursen till bättre lämpad lokal.

 

Vänsterpartiets studier sker i samarbete med ABF Malmö

Varmt välkomna!