Studiecirkel: Antirasistisk organisering – 21/9

Vänsterpartiets antirasistiska utskott bjuder in till studiecirkel om:

ANTIRASISTISK ORGANISERING

 

Att organisera sig antirasistiskt är grunden för att bekämpa rasismen och kämpa för ett solidariskt samhälle. Vi i antirasistiska utskottet håller i höst, en föreläsningsserie för att tillsammans forma och utveckla vårt antirasistiska arbete. Fyra tillfällen är planerade, varav ett tillfälle är en avslutande workshop. Vi återkommer med mer info men håll dessa datum:

 

Träff 1 Den 21/9 har vi besök av advokat Jasmina Jusufovic från Cityadvokaterna. Hon är inbjuden att prata om grundläggande rättigheter i brottmålsprocessen. Hon besvarar frågor som: Vad gör jag om jag blir utsatt för brott? Hur gör jag en polisanmälan? Vad händer efter jag har polisanmält? Jasmina Jusufovic är en väl ansedd och engagerad advokat som arbetar både som försvarare och målsägandebiträde. Hon är specialiserad i brottmål och har mångårig erfarenhet. Hon är baserad i Malmö och är delägare i Cityadvokaterna. Vi kommer att bjuda på lättare fika.

 

Träff 2 Den 19/10 har vi andra träffen på temat om rasistiska makttekniker med inbjudna gäster som inleder. Mer info kommer snart.

 

Träff 3 Den 19/11 har vi tredje träffen på temat mobilisering och stöd. Inleder gör Maria Dexborg (vice ordförande för Afrosvenskarnas forum för rättvisa) och Nicolas Lunabba (verksamhetsansvarig för föreningen Helamalmö)

 

Träff 4 Den 14/12 har vi en avslutande träff i form av en workshop för att ta fram ett antirasistiskt ”haffa-kort” (dvs kort vi kan dela ut och ha i fickan med info om vad vi får göra och vad vi inte får göra när vi utsätts för rasism eller ser andra utsättas för rasism

 

Datum: 

  • 21/9
  • 19/10
  • 19/11
  • 14/12

 

Tid: kl.18.00 – 20.00.

Plats: ABF Malmö, Spånehusvägen 47, Malmö. ABF har tillgänglighetsanpassade lokaler, för mer info https://www.abf.se/distrikt–avdelningar/abf-skane/abf-malmo/tillganglighet/

Anmälan sker till: Patricia Escalante via mejl: patesc80@gmail.com och ange i samband med anmälan om du har några allergier/kostpreferenser vi ska ta hänsyn till. Anmälan sker senast den 18 september 2020. Vi har mycket begränsat med platser så anmäl dig i tid.

 

Vänsterpartiets studier sker i samarbete med ABF Malmö

Varmt välkomna!