Solidaritet och Bostadspolitik – Hur allmän är allmännyttan? 17/11

Vänsterpartiet Malmös bostadspolitiska utskott har 5 träffar i höst där fokuset är solidaritet och bostadspolitik i Malmö och världen.

Träff 3:  Hur allmän är allmännyttan?

Sverige har en unik hyresmarknasmodell. Våra allmännyttiga bostadsbolag har en viktig roll i att säkerställa att bostaden förblir en mänsklig rättighet. Men hur går det i praktiken?

Corona har gjort det svårt för många att betala hyran, och det pågår en debatt om bostadssituationen i Limhamn. Samtidigt är MKB – Malmös kommunala bostadsbolag – är en vinstmaskin för kommunen. Miljonerna flödar från hyresgästerna in till kommunens budget och skapar en dubbelbeskattning för de som bor i MKB:s bostäder. Under kvällen utforskar vi frågor som:

 

  • Kan MKB vara en aktör för att minska segregation?
  • Är hyresstopp en möjlighet?
  • Är det vi som rörelse som bär ansvaret för förändring?

 

Vänsterpartiet Malmös Bostadspolitiska utskott arrangerar ett samtal om det kommunala bostadsbolagets roll. Välkommen att träffa Morgan Svensson, vänsterpartiets representant i MKB:s styrelse; Joel Nordström, styrelserepresentant i hyresgästföreningen; samt MKB:s förvaltningschef Mats Nilsson.

 

Datum: 17 november

Tid: 18:30-21:00

Var: Poeten på Hörnet, Södra Förstadsgatan 65. Med respekt för Folkhälsomyndighetens restriktioner har vi begränsat antal deltagare, först till kvarn gäller. 

Tillgänglighet: Poeten på hörnet har en liten trappa in i huset, ej tillgänglighetsanpassad toalett. Om du vill gå på en träff som är där, men inte kan gå i trappor, kontakta malmo@vansterpartiet eller 040-96 64 67 så kan vi flytta kursen till bättre lämpad lokal. 

Arrangör: Bostadspolitiska utskottet Vänsterpartiet Malmö i samarbete med AB

Vänsterpartiets studier sker i samarbete med ABF Malmö

Varmt välkomna!