Socialpolitiska utskottet: Deltagande och demokrati – 4/5

Socialpolitik är ett brett fält, som vi under våren 2020 hoppas utforska genom en studiecirkel på 6 träffar. Vi lyfter olika teman under studiecirkelns gång: välfärden; social geografi; delaktighet, aktörskap och demokrati; hemlöshet och hälsa. Studiecirkeln ämnar att vi tillsammans – genom studiebesök, föreläsningar, litteratur och diskussion – utforskar socialpolitik som ett samhällsbegrepp. Vi kommer också att exemplifiera metoder för hur vi i fortsättningen kan arbeta med socialpolitik. Studiecirkeln avslutas med att vi tillsammans skriver ihop en plan för V Malmös socialpolitiska utskott, som får en återstart till hösten.

Kvällens tema: Deltagande och demokrati

Varje dag formas världen vi bor i. Av handlingar såväl som ickehandlingar formas våra städer, våra rättigheter, våra relationer och vår framtid. Men i samhället finns samtidigt funktioner som prioriterar vissa personer och handlingar över andra. Under kursens tredje möte diskuterar vi vad aktörskap och delaktighet innebär i offentliga rum.

Mötet är två och en halv timme och det finns möjlighet för medverkande att ta med sig en kort presentation – Pecha Kucha – om en självvald socialpolitisk fråga.

Studiecirkeln är öppen för alla, men speciellt välkomna är ni som är intresserade av att i framtiden ingå och arbeta med socialpolitiska utskottet. Det finns begränsat antal platser, först till kvarn gäller. Föranmälan sker i första hand via Zetkin.

 

Vill du veta mer?

Kontakta;

Maria Hansson Aspman maria.aspman@gmail.com

Miram Lukasiak miriamlukasiak4@gmail.com

Alicia Smedberg alicia.smedberg@live.com

 

När: 4 maj kl 18.30 – 21.30

Var: Vänsterns hus,  Nobelvägen 51, Malmö

Anmälan: Anmäl dig på Zetkin eller meddela om du kommer till maria.aspman@gmail.com

Tillgänglighet: Vänsterns hus har en liten trappa in i huset, samt en trappa till rummen på ovanvåningen. Om du vill gå på en träff som är där, men inte kan gå i trappor, kontakta malmo@vansterpartiet eller 040-96 64 67 så kan vi flytta kursen till bättre lämpad lokal.

Varmt välkomna!

I samarbete med ABF