Socialpolitiska utskottet: Välfärd och hemlöshet – 6/4

Socialpolitik är ett brett fält, som vi under våren 2020 hoppas utforska genom en studiecirkel på 6 träffar. Vi lyfter olika teman under studiecirkelns gång: välfärden; social geografi; delaktighet, aktörskap och demokrati; hemlöshet och hälsa. Studiecirkeln ämnar att vi tillsammans – genom studiebesök, föreläsningar, litteratur och diskussion – utforskar socialpolitik som ett samhällsbegrepp. Vi kommer också att exemplifiera metoder för hur vi i fortsättningen kan arbeta med socialpolitik. Studiecirkeln avslutas med att vi tillsammans skriver ihop en plan för V Malmös socialpolitiska utskott, som får en återstart till hösten.

 

Kvällens tema: Välfärd och hemlöshet 

Det har sagts (av Pearl Buck, för att vara exakt) att om du vill förstå ett samhälles sanna värde ska du se på hur det behandlar sina svagaste individer.

Att ha tillgång till en bostad anses vara en mänsklig rättighet enligt FN och svensk grundlag, trots det ökar antalet personer i hemlöshet. Hur går det ihop? Under studiecirkelns andra träff så dyker vi ner i frågor om hemlöshet.

Studiecirkeln är öppen för alla, men speciellt välkomna är ni som är intresserade av att i framtiden ingå och arbeta med socialpolitiska utskottet. Det finns begränsat antal platser, först till kvarn gäller. Föranmälan sker i första hand via Zetkin.

 

Vill du veta mer?

Kontakta;

Maria Hansson Aspman maria.aspman@gmail.com

Miram Lukasiak miriamlukasiak4@gmail.com

Alicia Smedberg alicia.smedberg@live.com

 

När: 6 april kl 18.30 – 21.30

Var: Vänsterns hus,  Nobelvägen 51, Malmö

Anmälan: Anmäl dig på Zetkin eller meddela om du kommer till maria.aspman@gmail.com

Tillgänglighet: Vänsterns hus har en liten trappa in i huset, samt en trappa till rummen på ovanvåningen. Om du vill gå på en träff som är där, men inte kan gå i trappor, kontakta malmo@vansterpartiet eller 040-96 64 67 så kan vi flytta kursen till bättre lämpad lokal.

Varmt välkomna!

I samarbete med ABF