Socialpolitiska utskottet: Reflektion och Planering – 8/6

Socialpolitik är ett brett fält, som vi under våren 2020 hoppas utforska genom en studiecirkel på 6 träffar. Vi lyfter olika teman under studiecirkelns gång: välfärden; social geografi; delaktighet, aktörskap och demokrati; hemlöshet och hälsa. Studiecirkeln ämnar att vi tillsammans – genom studiebesök, föreläsningar, litteratur och diskussion – utforskar socialpolitik som ett samhällsbegrepp. Vi kommer också att exemplifiera metoder för hur vi i fortsättningen kan arbeta med socialpolitik. Studiecirkeln avslutas med att vi tillsammans skriver ihop en plan för V Malmös socialpolitiska utskott, som får en återstart till hösten.

Kvällens tema: Reflektion och Planering

Under kursens sista möte samlas vi som är intresserade av att tillsammans jobba vidare med socialpolitiska utskottet. Vi reflekterar över tidigare kurstillfällen och definierar vilka frågor som har varit viktigast för oss, vilka frågor som saknats och vilka frågor vi vill ta med oss framåt. Då kursen även har använts sig av ett flertal arbetssätt – så reflekterar vi även över detta och formulerar därigenom ramverket till höstens möten.

Studiecirkeln är öppen för alla, men speciellt välkomna är ni som är intresserade av att i framtiden ingå och arbeta med socialpolitiska utskottet. Det finns begränsat antal platser, först till kvarn gäller. Föranmälan sker i första hand via Zetkin.

 

Vill du veta mer?

Kontakta;

Maria Hansson Aspman maria.aspman@gmail.com

Miram Lukasiak miriamlukasiak4@gmail.com

Alicia Smedberg alicia.smedberg@live.com

När: 8 juni kl 18.30 – 21.30

Var: Vänsterns hus,  Nobelvägen 51, Malmö

Anmälan: Anmäl dig på Zetkin eller meddela om du kommer till maria.aspman@gmail.com

Tillgänglighet: Vänsterns hus har en liten trappa in i huset, samt en trappa till rummen på ovanvåningen. Om du vill gå på en träff som är där, men inte kan gå i trappor, kontakta malmo@vansterpartiet eller 040-96 64 67 så kan vi flytta kursen till bättre lämpad lokal.

Varmt välkomna!

I samarbete med ABF