Ship to Gaza kommer till Malmö

Ship to Gaza kommer till Malmö 12-14 maj

Ship to Gaza köpt fiskebåten “Marianne av Göteborg” som kommer att segla från Göteborg till Gaza för att bryta blockaden.  12-14 maj kommer “Marianne” till Malmö för att lägga till under två dagar. Det firar vi med ett stort välkomnande, musik, kultur, tal, föreläsningar, rundvisningar på båten, insamlingar och mycket mer.

Efter sommarens krig och massiva förstörelse är behovet att bryta Gazas isolering större än någonsin. Därför har Ship to Gaza i Sverige och Norge nu köpt ”Marianne av Göteborg”, en trålare, som kommer att användas vid sommarens aktion för att bryta den illegala och inhumana blockaden av Gazaremsan. Det är ingen tillfällighet att Ship to Gaza denna gång seglar en fiskebåt till Gaza. Blockaden mot den lilla kustremsan, som i sommar går in på sitt nionde år, berövar den belägrade palestinska befolkningen rörelsefrihet och handel med omvärlden, mediciner och livsmedelssäkerhet, utbildningsmöjligheter och framtidshopp. De palestinska fiskarna, som av de israeliska ockupationsmyndigheterna är förbjudna att gå utanför en zon på tre sjömil, utsätts dagligen för trakasserier, beskjuts och får sina båtar beslagtagna.

Ship to Gaza kräver:

  • att blockaden omedelbart hävs
  • att hamnen i Gaza stad öppnas och görs brukbar
  • att säkra transportleder upprättas mellan Västbanken och Gazaremsan

Program

Båten “Marianne” kommer att ligga förtöjd vid kajen nära Klaffbron. Det kommer att vara aktivitet under hela dagarna med rundvisningar, bokbord och möjlighet att träffa aktivister och besättning. Välkommen att besöka båten och visa ditt stöd!

Tisdag 12 maj kl 17-21

Välkomnande av båten “Marianne av Göteborg” vid kajen. Musik med General Knas, Hanouneh, Skurklandet, Ayla Shatz och Röda Kapellet. Tal av Daniel Sestrajcic (V), Mohammed Qadoura (Palestinska föreningen) och Hillevi Larsson (S). Bokbord, matservering, försäljning och mycket mer!

Onsdag 13 maj kl 17-21

Full aktivitet vid båten – guidad rundtur på båten varje timma, mat, bokbord med mera.

Torsdag 14 maj kl 12-14                

Gemensamt avsked av båten. Tal av Kerstin Johansson (Palestinagrupperna), Dennis Andersson (K), musik av Rick Titrö och Kristian von Svensson.

Fredag 15 maj kl 18-21                  

Al-Nakba högtidighålls. Till minnet av fördrivningen av palestinierna från sitt land. På Studiefrämjandet, Ystadgatan 53, kl 18-21. Arr: Grupp 194 m.fl.

Lördag 16 maj kl 16

Filmvisning: “Även de döda har ett namn”. Film om aktivisten Henry Ascher med stort fokus på Ship to Gaza. Följs av ett samtal  med Henry Asher. På biografen Panora/Folkets Bio, Friisgatan 19D.  Biljetter via panora.nu

 

Klaffbron, Adress: Stora Varvsgatan 1, ca 5-10 min promenad från Malmö C. Karta: https://goo.gl/maps/3eAJr