INSTÄLLT! Kvinnor broderar kulturer – 5/11

Vi vill bjuda kvinnor till 5 träffar där de lär sig brodera och deltar i varandras kultur, vi avslutar studiecirkeln med att hålla en utställning.
Broderi är ett tidskrävande hantverk som kräver mycket tålamod. Traditionellt har broderi i första hand syftat till att dekorera vardagliga föremål som möbler och kläder även om broderi också förekommit som fri konst i form av broderade tapeter och textilkonst i många skiftande former.
Broderiets historia har troligen mycket gamla anor, men bevarade textilier är dock sällsynta. Redan 4.000 f. Kr. var dock broderiet högt utvecklat i Orienten. I Norden har man påträffat broderade bårder och kantavslutningar på plagg i Bronsåldersgravar. Från Kina finns mycket gamla fynd av broderade dräkter, andra kända fynd är applikationsbroderier från Pazyrykkulturen.
Datum:
  • 5/11, kl 18:00-20:00
  • 12/11, kl 18:00-20:00
  • Avslutning med utställning: 21 november kl 17:00-19:00
Var: Vänsterns hus, Nobelvägen 51, Malmö

Tillgänglighet: Vänsterns hus har en liten trappa in i huset, samt en trappa till rummen på ovanvåningen. Om du vill gå på en träff som är där, men inte kan gå i trappor, kontakta malmo@vansterpartiet eller 040-96 64 67 så kan vi flytta kursen till bättre lämpad lokal.Anmälan: Då covid-19 gör att det begränsar antal platser i lokalen vill vi gärna veta hur många som kommer. Anmäl dig via zetkin, eller maila till miranda.borgkvist@malmo.se

Vänsterpartiets studier sker i samarbete med ABF Malmö
Varmt välkomna!