IDAHOT – Film & panelsamtal

I år händer det mycket kring IDAHOT, den internationella dagen mot homo- och transfobi. Kampen för HBTQ-personers rättigheter är inte bara glam och glamour. Människor mördas och förvägras sina rättigheter. 

Vänsterpartiet anordnar tillsammans med IDAHOT-kommittén en filmvisning med efterföljande panelsamtal angående transpersoners liv och rätt på Folkets Bio Malmö, Friisgatan 19 D.

PANELSAMTAL Panelsamtalet har temat ”hbtq-rörelsens framtid och utmaningar”. I en tid när hbtq-kampen i allt större grad kidnappas av liberaler och nationalister, hur vi ska vi som är socialister, feminister och antirasister fördjupa och radikalisera hbtq-kampen? Hur kan vi konkret gå vidare för att både förbättra hbtq-personers liv här och nu och samtidigt arbeta för att störta hetero-cis-patriarkatet på längre sikt? Hur bör vår relation till staten se ut? Detta och mycket mer kommer att diskuteras av våra eminenta paneldeltagare. Samtalet sker på svenska.

Paneldeltagare: Mac Velázquez (SQI – Svenskt Queer-initiativ) Aicha Coulibaly (Support your local feminist) Charley Karlsson (Rosa-Svart Pride) RFSL Malmö (representant meddelas snart)

Moderator: Hansalbin Sältenberg (Vänsterpartiet Malmö)

Fri entré – först till kvarn gäller! 

Dessutom anordnar Malmös Idahot-kommitté en manifestation torsdagen den 17 maj på Möllevångstorget: https://www.facebook.com/events/436916833405493/

Och på lördag den 19/5 blir det Idahot-fest. https://www.facebook.com/events/200737363875057/