Århundradets 1 maj med Malmövänstern

ÅRHUNDRADETS 1 MAJ ÄR HÄR! 

Ett samhälle för alla – inte bara de rika Sveriges ekonomi går bra, men det är långt ifrån alla som får ta del av det. Under lång tid har klyftorna ökat vi har blivit ett land där de rikaste drar ifrån oss andra. Trots det står regeringen handfallen. Nu är det nog. Alltför många har fått stå tillbaka under en lång tid. Vi vill skapa en ekonomi som fungerar för alla, ett socialistiskt samhälle där människan går före marknaden. Det är vår tur nu!

ROSSANA DINAMARCA. Röda Rossana har blivit något av en ikon. I år är riksdagens vassaste feministiska och antirasistiska röst vår huvudtalare.

MIKAEL WIEHE har dragit fulla hus på sin show hela våren, nu tar han sin låtskatt och sitt brinnande patos till sitt älskade Malmö och Slottsparken på 1 maj.

HANNA THOMÈ. Hanna är kommunalråd för Vänsterpartiet Malmö, hon talar på Möllevångstorget på 1 maj och låter hälsa: Första maj är för mig känslan av hopp. Tillsammans bildar vi en rörelse som inte går att stoppa, en rörelse som ser igenom maktens lögner och riktar vår ilska åt rätt håll. Vi kommer att ta tillbaka det som har tagits ifrån oss och vi kommer att skapa ett jämlikt samhälle där alla människor är fria.

YLVA ASPELIN är Ung Vänster Skånes distriktsordförande. På 1 maj talar Ylva på Möllevångstorget.

CARL ARAGÓN är aktiv i Vänsterpartiet Malmös fackliga utskott och till yrket ombudsman på Handels. På 1 maj talar han i Slottsparken, om vikten av att organisera sig fackligt och vikten av att våga ha visioner, drömmar och mål.

CELINA CATALDI. Ung Vänster Malmös ordförande talar på Möllevångstorget.

KONFERENCIER  Möllevångstorget: Showan Shattak Slottsparken: Mirjam Katzin, ordförande för Vänsterpartiet Malmö

THE BANDETTES är Malmökvartetten som har tagit världen med storm med sin poppiga solskens-americana.

RÖDA KAPELLET är vänsterns egen blåsorkester som spelar kampmusik längs med vägen.

FOLKFEST. Malmös största 1 maj-tåg bjuder på fest.

BARNKALAS med hoppborg, barnteater, lekar och mycket mer. Redan på Möllevångstorget kan alla barn bli ansiktsmålade och få en ballong. 🎈

MATSERVERINGAR och informationsbord i Slottsparken. Frukostkiosk och plakatverkstad på Möllevångstorget.

Är du behov av teckenspråkstolk? Vänligen kontakta malmo@vansterpartiet.se i förväg.