Oavsett om du är en expert på EU eller inte alls hunnit sätta dig in i frågorna kan du bidra till vår EU-valkampanj. Det finns flera olika sätt att bidra och varje persons engagemang är ovärderligt.

Anmäl dig idag

Det är lätt att hitta något att hjälpa till med, och varje liten insats är viktig. Anmäl dig direkt i vårt kampanjverktyg Zetkin eller hör av dig till malmo@vansterpartiet.se så hittar vi din uppgift.

Valstuga på Gustav Adolfs Torg

Under EU-valrörelsen har vi en valstuga öppen på Gustav Adolfs Torg. Den kommer att vara bemannad varje dag och för att lyckas med det behöver vi vara många som hjälps åt.

I valstugan svarar vi på folks frågor och delar ut material. Det finns handledningar för alla som vill läsa in sig på frågorna, och det är alltid någon erfaren med på plats.

Telefonkampanj

Det viktigaste i EU-valet är att motivera människor att gå och rösta. Bryssel ligger långt borta och många tycker att det känns det meningslöst att rösta, inte minst inom vänstern. Men de enda som tjänar på att vi inte går och röstar är högern. Vi kommer att ringa alla vi har kontakt med för att förklara hur viktigt det är att rösta in EU-motståndare i Europaparlamentet.

Vi finns i hela staden

Som vanligt kommer vi även finnas runtom på stan och dela ut flygblad, bjuda på kaffe, affischera och springa med material i trapphus. Med våra lådcyklar kan vi röra oss fritt och möta människor runtom i hela staden.

Osäker på politiken?

Vänsterpartiet har tagit fram en guide till vår EU-politik som riktar sig till alla som vill hjälpa till i valrörelsen, oavsett om det är i en valstuga eller i diskussioner på jobbet. Den beskriver vår politik på olika områden och innehåller vanliga frågor och svar.

Läs EU-valskolan på vansterpartiet.se