Du kan stödja Vänsterpartiet genom att skänka en månadsgåva. Genom att skänka en eller ett par tior i månaden gör du det möjligt för oss att fortsätta arbeta för ett jämlikt samhälle – varje dag.

Tiankampanjen går ut på att skänka en eller ett par tior i månaden till Vänsterpartiet. För många utgör det en liten summa, men för partiföreningen betyder det mycket. Alla bidrag är viktiga och gör skillnad.

Anmäl dig som månadsgivare direkt här (du behöver ett mobilt band-ID) OBS! Skicka även ett mail till fundraising@vmalmo.se med dina adressuppgifter så skickar vi dig en snygg tygpåse.

eller fyll i intresseanmälan nedan så skickar vi hem mer information och en anmälningsblankett.

Om du tecknar dig för ett autogirobidrag får du dessutom en snygg tygkasse hemskickad!

Så tänker vi kring pengar och gåvor

  • I Malmö arbetar vi efter principen att alla anställda har ungefär samma lön. Därför betalar våra kommunalråd, riksdagsledamöter och politiska sekreterare partiskatt. Alla vår förtroendevalda betalar också partiskatt på sina arvoden.
  • Partiskatten är viktig av två skäl: För det första anser vi att folkets företrädare inte bör leva på en nivå som skiljer sig alltför mycket från medborgarna. För det andra är partiskatten en viktig inkomst för partiet som bidrar till att öka partiets självfinansiering.
  • Våra pengar går aldrig till alkohol eller vidlyftig representation. Våra förtroendevalda dricker heller aldrig alkohol på skattebetalarnas bekostnad.
  • Vänsterpartiet tycker att politikerlönerna är för höga och motionerar varje år – i Malmö Stad såväl som i riksdagen – om att de ska sänkas.
  • Partiskatten innebär att man inte kan bli rik på att vara politiker för Vänsterpartiet. Partiledaren Jonas Sjöstedt tjänar till exempel 27 000 kr efter skatt, att jämföra med de andra partiledarna som har en lön på uppemot 100 000 kr i månaden.
  • Vi tar inte emot gåvor från företag, riskkapitalbolag eller andra som vill påverka vår politik.

Andra sätt att skänka

Skänk med SMS

Med SMS kan du skänka antingen en engångssumma eller en månadsgåva. Skriv vmalmo 25 och skicka till nummer 72672 så skänker du 25 kr. Ändra till 50 eller 100 i meddelandet för att skänka mer. Om du vill ge en gåva varje månad kan du istället skriva vmalmo pren25 och skicka till samma nummer. Då dras 25 kr varje månad från din telefonräkning. Ändra till 50 eller 100 för att skänka mer.

Skänk en engångssumma via bankgiro

Du kan även sätta in pengar direkt på vårt bankgirokonto. Sätt in gåven på BG 5434-4015 och märk betalningen med “gåva”. Tänk på att vid ett eventuellt bidrag på 20 000 kr eller mer redovisas givarens namn öppet.

Skänk med SWISH

Med SWISH kan du enkelt skänka en summa via din mobil. Vårt SWISH-nummer är 123 173 33 85 och mottagaren är Vänsterpartiet Malmö.