Kulturgruppen

Vi har kulturpolitik som vårt fokus. Vi diskuterar kring hur vi politiskt kan skapa förutsättningar för kulturen, vilken kulturpolitik och kultursyn vänstern har och bör ha men också konkreta kulturfrågor i Malmö och Sverige. Vi jobbar med att föra ut vår kulturpolitik genom att synas på gator och torg, genom att organisera kulturkvällar och genom att delta i den kulturpolitiska debatten. Just nu är vårt fokus vad vi ska göra under det kommande valåret där vi planerar utåtriktade events, skrivandet av ett kulturmanifest och författandet av smarta debattartiklar.

Så fungerar det Vi träffas ungefär var tredje vecka på söndagar på Sofielunds Kollektivhus. Varje träff innehåller en politisk del med diskussioner och en mer planerande del där vi fokuserar på kommande utåtriktade aktiviteter. Till vår grupp är alla som är intresserade av kulturfrågor välkomna: gruppen består av kulturarbetare, kulturtanter och alla andra som tycker kulturfrågorna är särskilt viktiga för vänstern. Alla nya som vill bidra och vara med är välkona.

Kom med i kulturgruppen Om du är intresserade kan du ta kontakt med en av våra koordinatörer: Daniel Sestrajcic, Mirjana Westermark eller Jonas Lundberg. Du är också välkommen att komma på våra träffar där du snabbt kommer in i gruppen. Genom att gå med i vår Facebookgrupp får du kontinuerlig information om vad som händer och kan delta i diskussionen och du kan också bli medlem på vår e-postlista via vilken vi bjuder in till aktiviteter.

 

För information kontakta Daniel Sestrajcic på mail: daniel@zetkin.org