Under lördagen den 29 januari höll Vänsterpartiet Malmö årsmöte. Mötet hölls digitalt med anledning av pandemin, men var välbesökt med drygt 100 deltagare och hälsningsanförande från bland annat vårt danska systerparti Enhedslisten, Hyresgästföreningen och Ung Vänster. Mötet antog också listor till kommunfullmäktige, regionfullmäktige och riksdag. På plats ett till kommunfullmäktige valdes Emma-Lina Johansson, på plats ett till regionfullmäktige valdes Alexandra Thomasson och på plats ett till riksdagen valdes Malcolm Momodou Jallow.

– Detta känns jätteroligt och är samtidigt en stor personlig utmaning, men en utmaning jag antar ihop med kloka kamrater. Nu blir det lite extra roligt att göra valrörelse, säger Alexandra Thomasson.

– Jag är oerhört tacksam för det fortsatta förtroendet Vänsterpartiet Malmös medlemmar gett mig för att fortsätta föra deras talan inför Sveriges riksdag under den kommande mandatperioden. Jag ser fram emot att tillsammans med dem vinna det kommande valet och jag kommer att göra allt jag kan med deras stöd för att fortsätta bedriva en solidarisk, jämställd och jämlik politik, säger Malcolm Momodou Jallow.

Listorna till regionfullmäktige och riksdag fastställs formellt på Vänsterpartiets Skånesvalkonferens den 13 mars.