Den 21-24 maj har Vänsterpartiet partikongress och där ska det antas ett nytt partiprogram. Förslaget och samtliga övriga handlingar hittas här: Handlingar till kongressen
.
Inför kongressen kan medlemmar, partiföreningar och partidistrikt lägga motioner och nomineringar. Dessa behandlas av olika instanser och har därför olika hålltider. En sammanställning av hålltiderna och vart de olika nomineringarna och motionerna ska skickas hittas nedan:
——————————————————————————————————————————————
  • 25/1  V Malmös årsmöte, där partiföreningens ombud till den kongressförberedande konferensen väljs.
  • 9/2  Sista dag att skicka kongressmotioner och nomineringar till V Skånes kongressförberedande konferens  skane@vansterpartiet.se
  • 15/2  Kongressförberedande konferens med Vänsterpartiet Skåne.
  • 20/2  Medlemsmöte där V Malmö behandlar kongressmotioner, motionerna kommer inte förbehandlas.
  • 21/4 Sista dag för publicering av de nationella motionssvar.
—————————————————————————————————————————————
Kongressombud är de medlemmar som blir utvalda att åka på kongressen med tale- och rösträtt. Dessa väljs av distriktet på den kongressförberedande konferensen.
.
Motioner kan skickas till både V Skåne och V Malmö för behandling. Detta kan man göra om man vill att distriktet och/eller partiföreningen ska ställa sig bakom ens motion, om de gör det brukar det av vissa anses att motionen har större tyngd på kongressen. Om man inte vill detta kan man skicka sina motioner direkt till partiet centralt. Samtliga kongressmotioner som skickas till V Skåne eller V Malmö kommer skickas vidare till partiet centralt. Detta omfattar alltså både de som bifalls och de som avslås.
.
Vi ser framemot era motioner och nomineringar!