Vänsterpartiet Malmö söker en politisk sekreterare som tillsammans med de övriga anställda kommer vara navet i partiföreningen de närmsta åren och vara med och driva partiföreningen framåt såväl organisatoriskt som politiskt. Sista ansökningsdag är den 21 april.

Arbetsuppgifter

Vi söker en politisk sekreterare som kan jobba som organisatör och med administration för partiföreningen. Arbetet består av att stötta grupper i deras aktivitet, kampanjarbete,  mobilisering, kontakt med medlemmar och administration och logistik på Vänsterns hus. Det kan handla om allt från att välkomna nya medlemmar, hjälpa ett utskott att strukturera upp en ringkampanj för att aktivera fler, till att ansvara för utlåning av utrustning på Vänsterns hus. Arbetet är med andra ord varierande och för att trivas i uppdraget behöver man känna sig bekväm med olika typer av arbetsuppgifter och vara bara på att planera och arbeta strukturerat.

Kvalifikationer

För att lyckas i uppdraget behöver man vara en god projektledare med bra samarbetsförmåga som samtidigt är van att arbeta självständigt.  Likaså är en god social förmåga viktigt, och det är önskvärt att man har en förmåga att entusiasmera och aktivera medlemmar och sympatisörer. Man får gärna ha erfarenhet av föreningsadministration och god kunskap om partiföreningens organisering och aktivitet.

Fördelning av arbetsuppgifter kommer att ske inom arbetslaget, i samråd med styrelsen som är ansvarig för arbetsledningen. Alla i arbetslaget förväntas dock vara beredda att stötta upp där det behövs i partiföreningen.

För att vara aktuell för tjänsten ska man vara medlem i Vänsterpartiet. B-körkort och andra språkkunskaper än svenska och engelska är meriterande.  

Mer om uppdraget

Uppdrag som politisk sekreterare ger enligt lag rätt till omedelbar tjänstledighet från annan anställning.  Tjänsten startar 1 juni eller enligt överenskommelse och löper mandatperioden ut, det vill säga till oktober 2022.  

Lön enligt Vänsterpartiets kollektivavtal, där startlönen är 29 086 kr/månad, avtalet ökar enligt en tariff-trappa varje år utöver procentpåslag. Oreglerad arbetstid, arbete på kvällar och helger förekommer.

Upplysningar

Valet förrättats på medlemsmötet den 9 maj. Tjänsten som politisk sekreterare är ett förtroendeuppdrag och årsmöte har beslutat att dessa val därför ska göras av medlemmarna på medlemsmöte. 

Om du har frågor om vad uppdraget innebär eller hur valprocessen går till är du välkommen att kontakta valberedningen som hjälper dig att få svar på dina funderingar. Du når oss på valberedningmalmo@vansterpartiet.se, eller genom att ringa Olof Holmgren från valberedningen på 079-339 62 63.

Ansökan

För att nominera mailar du: namn på den du nominerar (det kan vara dig själv) och gärna en kort motivering till: valberedningmalmo@vansterpartiet.se. Den nominerade ska vara tillfrågad och tacka ja.

Förhandsnomineringsstopp är den 21 april. Vi vill alltså ha din nominering/ansökan senast den 21 april. Valberedningen kommer att begära in personligt brev och CV av de sökande.

Valberedningen har också utlyst följande poster: