Valberedningen söker nu nomineringar till uppdraget som nämndeman i tingsrätten. Tillsättningen är ett fyllnadsval och uppdraget löper över 2019.

Valberedningen vill ha din nominering till valberedningmalmo@vansterpartiet.se senast måndag den 18 februari då förhandsnomineringsstopp är satt. Valet kommer sedan att genomföras på medlemsmötet den 27 februari.

Information om uppdraget

Att vara nämndeman är ett spännande och viktigt uppdrag där du tillsammans med juristdomare avgör mål och ärenden i domstol.

Uppdraget som nämndeman är nära kopplat till det som händer i vårt samhälle och utvecklingen där. Nämndemannauppdraget ställer stora krav på objektivitet och saklighet. Även koncentrationsförmågan sätts på prov. Människor, deras livssituation och problem är kärnan i den verksamhet du kommer i kontakt med. Det är det som gör uppgiften ansvarsfull, stimulerande och utvecklande.

Som nämndeman är du viktig för rättssäkerheten. Tillsammans med en juristdomare kommer du att sätta dig in i mål av många slag och sedan självständigt göra din bedömning. Din röst är lika mycket värd som juristdomarens och de andra nämndemännens.

Har du förslag på rätt person (kan som sagt vara dig själv) skicka då namn och en kort motivering till valberedningen senast den 18 februari.

Har du frågor kring uppdraget hör gärna av dig till valberedningen så berättar vi mera och försöker svara på dina frågor. Valberedningen nås på valberedningmalmo@vansterpartiet.se.