Vänsterpartiet Malmö ville se en annan väg i statsministeromröstningen, men respekterar det svåra beslut partistyrelsen och riksdagsgruppen har tvingats ta de senaste dagarna. Vi är helt övertygade om att Vänsterpartiet är den centrala kraften i rörelsen för ett rättvisare samhälle. Att vi nu står så ensamma till vänster är förstås ett otroligt tungt faktum men också ett ansvar och en möjlighet.

Vi ser vi fram emot fyra år av stenhård opposition mot den nyliberala mittenregering som nu kommer styra Sverige. Vi kommer att kritisera, debattera och rösta emot varje borgerligt förslag. Vi kommer kämpa med näbbar och klor för arbetsrätten, för hyresrätterna, för alla oss som kommer att drabbas av regeringens politik. Vi kommer att stå upp för vår politik och de väljare som röstat på den.

Vår roll blir nu att mobilisera en stark rörelse mot högerpolitiken. Politik formas ju inte bara i parlamenten, utan av människor i gemenskap. Vi kommer att tillsammans med fackförbund, hyresgäster, välfärdsarbetare, feminister, antirasister och klimatkämpar – och alla andra som kommer missgynnas av den här regeringens politik, forma en stark folkrörelse för ett annat samhälle.

Vi vet att en annan värld inte bara är möjlig utan helt nödvändig och den kampen fortsätter: för ett samhälle för alla, inte bara för några få.