På Vänsterpartiet Malmös årsmöte den 26 januari kommer partiföreningen att välja en ny ordförande. Valberedningen presenterade sitt förslag den 18 januari och ger här de två ordförandekandidaterna möjlighet att själva lägga ut texten om varför de kandiderar och hur de tänker kring sin egen kandidatur.

Valberedningens förslag kan läsas här.

Presentation av den andra ordförandekandidaten Morgan Svensson kan läsas här.

 

Richard Olsson, 32 år

Varför vill du sitta i styrelsen?

Jag tror att jag gör ett bra jobb i styrelsen. Jag har varit med och utvecklat flera delar av styrelsearbetet och organisationen i helhet under mina fem år, och jag vill gärna fortsätta det arbetet tillsammans med kamrater i styrelsen. Jag tycker arbetet är kul och är beredd att lägga mycket tid och energi.

Hur ser du på styrelsens roll i partiföreningen?

Utöver det självklara som står i stadgarna kring politisk och organisatorisk ledning, samt att verkställa årsmötets verksamhetsplan, ser jag det som att styrelsen, som kollektiv och dess medlemmar individuellt, behöver känna och ta ett helhetsansvar för partiföreningen. Med de nya förutsättningar som det innebär att ha 2000 medlemmar behöver styrelsen kunna lyfta blicken, verka för att skapa fler organisatörer, och bidra till en större känsla av ägandeskap i arbetsgrupper, utskott och stadsdelsgrupper.

Jag ser styrelsen som en arbetande grupp med ett särskilt förtroende från medlemmarna. Det är viktigt med representation och en bredd av kompetens. Det är också viktigt med erfarenhet, ny eller gammal, från arbetet ute i partiföreningen. Samtidigt tycker jag det är viktigt att inte se på styrelsen som ett “parlament”, ett rum dit så många grupper som möjligt ska skicka en ledamot som representerar den gruppens intresse i diskussioner. Det är viktigare att styrelsen är aktiv som styrelse, och förankrar och fångar upp initiativ på medlemsmöten.

Hur tycker du att styrelsen bör arbeta?

Styrelsen bör ha kontinuerlig kontakt och jobba tätt ihop som ett team. Direkt efter årsmötet bör styrelsen göra en plan för dels hur man verkställer verksamhetsplanen under året, dels hur man ska jobba internt. Jag själv skulle personligen uppskatta att vi sågs oftare än tidigare styrelser gjort, ca var tredje vecka i genomsnitt.

Internt tror jag att styrelsen behöver fördela ansvar jämnare. Jag tror också styrelsen som kollektiv och de individer som ingår där behöver känna ett större ägandeskap. Dessa två hänger ihop – styrelsens medlemmar behöver vara beredda att ta ett stort ansvar, och de med ledande roller (ordförande, vice ordförande, AU, kassör m.m.) behöver förankra mer i styrelsen som helhet. Initiativ i styrelsearbetet bör börja och sluta hos styrelsen, idag har idéer ofta både uppstått och verkställts i AU efter förankring i styrelsen.

Jag tror att styrelsen skulle ha stor nytta av att använda teknik i större utsträckning. Både för kommunikation inom styrelsen, mellan styrelse och arbetslag, och mellan styrelse och partiföreningen i övrigt. Under 2017 började vi använda Trello för beslutsplanering och -uppföljning. Det har varit en gigantisk förbättring i vår förmåga att inte “tappa bort” något, men det har tyvärr inte resulterat i större ägandeskap och insyn, eftersom det endast är ett fåtal som aktivt deltagit. Det här tror jag vi behöver bli bättre på om vi ska kunna jobba effektivt.

Vilka frågor är du mest intresserade av att arbeta med i styrelsen?

Jag brinner för organisationsutveckling, kollektivt ledarskap och rörelsebygge. Jag tror att det är precis vad styrelsen måste (fortsätta) jobba med under nästa år. Under de två senaste åren har styrelsen jobbat mycket med organisationsutveckling, i avseendet att ta fram nya idéer på hur organisationen ska fungera, och försöka implementera dem. Jag tycker att kommande styrelse ska lära av detta, fortsätta implementeringen, men också våga rationalisera. Jag är övertygad om att det finns saker vi gör i partiföreningen enbart av gammal vana, och som är mindre aktuella idag än tidigare.

Som ordförande skulle jag utöver ovanstående också vilja jobba med att förenkla ordföranderollen. Det kan handla om tydligare delegationer, mer kollektivt ansvarstagande och ledarskap, större transparens, bättre dokumentation m.m. Det ska vara enklare för fler att ställa upp som ordförande framöver.

Vad har du gjort i Vänsterpartiet tidigare?

  • Lilla valledningen 2013-2014
  • Partiföreningsstyrelsen 2014-2018
  • Kongressombud 2014
  • Organisatör/projektledare Zetkin Foundation, 2015-
  • Distriktsstyrelsen V Skåne 2016
  • Vice ordförande V Malmö 2017-2018

**

”Fler behöver få möjlighet att växa i rollen som aktivist och organisatör”

Det var 2012 som jag gick med i Vänsterpartiet Malmö, 26 år gammal och med ett nyfunnet men brinnande politiskt intresse. Idag, sju år senare kandiderar jag till ordförande för den partiförening som gett mig så mycket.

Jag flyttade till Malmö 2007 från Borås, där jag växte upp med min mamma i en arbetarstadsdel i textilstadens utkant. Som många ensamstående hade hon gått ner till deltid när jag föddes, och som så många andra fick hon aldrig gå upp igen. På något sätt såg hon ändå till att jag hade det jag behövde. Inga utlandssemestrar eller de senaste tv-spelen, men nedärvda kläder som passade och en dator på femårig avbetalning.

Klassamhället var rakt framför ögonen på mig hela min uppväxt, men jag förstod det inte. Det var först i Malmö jag träffade jämnåriga som studerade, kritiserade och diskuterade politik. Det var här jag fick lära mig om kapitalismens och patriarkatets orättvisor, och behovet av organiserat motstånd. Det var här jag gick i mitt första demonstrationståg, blev medlem i Vänsterpartiet, fick rollen som organisatör och fann det engagemang som idag är det mest konstanta i mitt liv.

Malmö radikaliserade mig. Och Vänsterpartiet radikaliserar Malmö.

Under de kommande åren är vi i benhård opposition mot den nyliberala skitpolitiken på alla nivåer. Men vårt mål är inte bara att vinna över besvikna sossar i nästa val. Vi vill förändra den politiska kartan.

Vi är idag nästan 2000 medlemmar, och nära hälften är aktiva ett normalt år. Denna otroliga siffra är resultatet av hårt arbete, och en förutsättning för att vi ska fortsätta växa.

När vi växer kan vi mobilisera fler i demonstrationer och kampanjer, men det sker också något mer subtilt. Fler och fler malmöbor lär känna en vänsterpartist. Det förändrar samtalen runt fikaborden på arbetsplatserna, på bänkarna vid lekplatserna och framför nyhetssändningen i vardagsrummen. Det går långsamt, men det är så vi bygger stöd för verklig, systemskiftande förändring.

Det är i den övertygelsen jag hittar motivation till att ständigt jobba hårdare med att värva, mobilisera, engagera och organisera fler kamrater i Vänsterpartiet.

För mig är den viktigaste frågan just hur vi som organisation kan skapa förutsättningar för fler att bli aktiva, och jag tror att en stor del av svaret handlar om spridning av makt och ansvar. Fler behöver få möjlighet att växa i rollen som aktivist och organisatör på sitt sätt.

Jag har så klart idéer om hur vi ska göra, men när jag kandiderar till ordförande ber jag inte om förtroende att verkställa en viss linje. Jag tror tvärtom att vi finner de bästa idéerna tillsammans, och att den motivation som frivilligt engagemang bygger på bäst uppstår i möjligheten att genomföra idéer man brinner för.

Därför ser jag fram emot ett verksamhetsår där vi visionerar och diskuterar, men framförallt testar och experimenterar. Där vi vågar ompröva gamla sanningar, se vad som fungerar och lära av varandra. I Vänsterpartiets största partiförening finns det plats för fler än ett sätt att växa.

Richard Olsson

Läs mer: