Vänsterpartiet Malmö är mycket stolta över vår partistyrelse som fattat det modiga beslutet att rösta nej till det förslag som ligger på bordet i dagsläget.

Läser man den här överenskommelsen så får man intrycket av att Vänsterpartiet ska stängas ute från allt politiskt inflytande de närmsta fyra åren. Det är en mycket märklig hållning då den regering som Löfven föreslår förutsätter våra mandat.Nu är det upp till Socialdemokraterna att se till att Vänsterpartiet får inflytande över politiken och att vi ska kunna släppa fram Stefan Löfven som statsminister.

Vi har visat att vårt parti har en stark ryggrad och kommer att säga nej till alla högerregeringar. Vi kommer att kämpa hårt för den vänsterpolitik som Sverige så desperat behöver. Vi hoppas att de samtal som nu förs skapar sådana möjligheter, för vi är säkra på att en politik som gynnar klimatet, arbetarrörelsen, bostadspolitiken, feminismen, antirasismen och vår gemensamma välfärd vinner i längden.

Tillsammans kan vi skapa ett bättre samhälle, kom med du också!

Bli medlem här: bit.ly/Vmedlem

Uppdatering: Läs även det senare blogginlägget, efter Jonas Sjöstedts pressträff onsdagen den 16 januari.