På medlemsmötet den 1 december ska vi välja två politiska sekreterare, som vi har möjlighet att tillsätta efter den kommunalpolitiska överenskommelse som vi ingått.

I Vänsterpartiet Malmö ses dessa uppdrag som förtroendeuppdrag och årsmöte har beslutat att dessa val därför ska göras av medlemmarna på medlemsmöte. Vilket innebär att valberedningen bereder och föreslår personer till uppdragen men medlemsmötet väljer.

Det är därför dags att nominera de du vill se inneha dessa poster för Vänsterpartiet Malmö.

För att nominera mailar du: namn på den du nominerar (det kan vara dig själv) och gärna en kort motivering till: valberedningmalmo@vansterpartiet.se

Förhandsnomineringsstopp är den 13 november.

 

Om du har frågor om vad uppdragen innebär  eller hur valprocessen går till är du välkommen att kontakta valberedningen som hjälper dig att få svar på dina funderingar. Du når oss på valberedningmalmo@vansterpartiet.se, eller genom att ringa  sammankallande Minna Skans på 072-5569299.

Information om de politiska sekreterarna vi söker

Våra politiska sekreterare är spindlar i nätet för partiföreningen, och med och driver partiföreningen framåt såväl organisatoriskt som politiskt. Du behöver vara en god projektledare, med bra samarbetsförmåga som samtidigt är van att arbeta självständigt. God kunskap om partiföreningen och den verksamhet som finns idag är nödvändigt.

De politiska sekreterarna kommer fördela arbetsuppgifterna mellan sig, i samråd med styrelsen som är de som är ansvariga för arbetsledningen.

Kommunikatör

Vi söker en kommunikatör som kan arbeta med våra tidningar, sociala medier, hemsida, tryckmaterial och internkommunikation. Det är en person med mycket god kompetens i arbetet med sociala medier, redaktörskap och materialproduktion. Det är meriterande om personen också kan arbeta som organisatör med att stötta vår organisation, med kampanjer, mobilisering och logistik. I det arbetet är det bra om personen är bra på planering, struktur och uppföljning. God social förmåga är nödvändig.

Strateg/organisatör

Vi söker en politisk sekreterare som vill utveckla vår politiska strategi. Personen förväntas hjälpa till med underlag till kommunalråd, fritidspolitiker och organisation, samt arbetar med politikutveckling tillsammans med kommunalråden. Vi ser framför oss en person som är insatt i Vänsterpartiets politik, samt uttrycker sig väl i tal och skrift. Erfarenhet från kommunalpolitik är meriterande men inte avgörande. Det är meriterande om personen också kan arbeta som organisatör med att stötta vår organisation, med kampanjer, mobilisering och logistik. I det arbetet är det bra om personen är bra på planering, struktur och uppföljning. God social förmåga är nödvändig.

Mer om uppdragen

Uppdrag som politisk sekreterare ger enligt lag rätt till omedelbar tjänstledighet från annan anställning. Dessa tjänsterna som politisk sekreterare är beroende av vår kommunalpolitiska överenskommelse och löper mandatperioden ut om den inte faller vid tidigare datum, se även mer information ovan.  Uppdraget startar omgående efter valet på medlemsmötet.

Lön enligt partiets kollektivavtal, där startlönen är 29 086 kr/månad, avtalet ökar enligt en tariff-trappa varje år utöver procentpåslag.

Valberedningen kommer att begära in CV och personligt brev från de nominerade som har tackat ja.