Under de kommande veckorna händer en massa roliga saker i Malmö! Den 1 juni uppmärksammar vi Malmö på att det bara är 100 dagar kvar till valet, Feministisk Festival startar samma dag och veckan efter är det Pride! Här nedan kan du läsa mer om vad vi ska göra, var vi finns och när! Vi ses i kampen!

100 dagar till valet – dags att välja

Snart är det val till kommunfullmäktige. Den 1 juni är det är bara 100 dagar kvar, tills det är dags att göra sitt val. Vilket Malmö vill du leva i?

Vänsterpartiet har redan valt: vi vill se ett Malmö för alla, inte bara för de rikaste.

KOM OCH TRÄFFA VÄNSTERPARTIET! Den 1 juni från klockan 17.00, är Vänsterpartiet på plats på Möllevångstorget, för att prata om hur vi vill skapa ett mer jämlikt samhälle.

På plats kan du få veta mer om vilka frågor Vänsterpartiet tycker är viktiga, träffa några av våra politiker och få veta mer om hur du kan bli aktiv för att bygga ett mer rättvist Malmö. Vi vill såklart också veta vad just du tycker är viktiga frågor inför valet den 9 september.

Vi bjuder på kaffe, politik och musik!

Facebookevent: 100 dagar kvar – dags att välja

_________________________________________

Malmövänstern på Feministisk festival – Time To: Unite, Mobilize, Act! 1-3 Juni

Självklart är Vänsterpartiet och Ung Vänster med på Feministisk festival!

Det kommer att vara många spännande och intressanta föreläsningar och samtal. Bland annat om en jämställd vård, feminism och antirasism, sexuella trakasserier och sex timmars arbetsdag.

Kom och träffa Rossana Dinamarca, Malin Björk, Diana Mulinari med flera!

Här vill vi tipsa om 10 arrangemang du inte bör missa!

FREDAG DEN 1 JUNI Ohälsans kön – om kvinnor, välfärd, marknaden och utmattning 20.45-21.45 Panora 2 Medverkande bland annat Martina Skrak (v) Malmö, Katrin Skatt Gåverstson (SSR) mfl moderator: Anna-Klara Bratt Feministiskt perspektiv

LÖRDAG DEN 2 JUNI Feministiskt Självförsvar 10.00-11.30 Inkonst blackbox Arrangör: Feministiskt självförsvar i Skåne

Kvinnor, Fred och Säkerhet 11.15-12.15 Stadsarkivet stora Medverkande: Malin Björk Arrangör: Operation1325

Nolltolerans för sexuella trakasserier i skolan! 14.45-15.45 Panora 1 Medverkande: Rosanna Dinamarca (V), Linda Leveau, sex-och samlevnadsexpert och utvecklare av SåSant –modellen, Siri Bostedt Carlino och Minna Höggren från Femfight och Trans- och Tjejjouren Malmö Moderator: Emma-Lina Johansson, Vänsterpartiet Malmö Arrangör: Vänsterpartiet Malmö

Det är dags för jämställd vård 13.45-15.00 Stadsarkivet lilla Medverkande: Sara Svensson gruppledare för Vänsterpartiet i Region Skåne, Agneta Lenander, vänsterpartistisk sjukvårdspolitiker och Emma Eliasson-Åström politisk sekreterare för Vänsterpartiet i Region Skåne. Arrangör: Vänsterpartiet Skåne

Det heliga jävla moderskapet 15.00-16.30 Stadsarkivet stora Medverkande: Emma Sjögren Teeling, Sandra Adolfsson, Martina Skrak, Sabina Vinter Arrangör: Sjösala Förlag

Feminism och antirasism, motstånd mot nationalism och rasism. 15.15-16.45 Panora 2 Medverkande: Malin Björk, Mirjam Katzin, Diana Mulinari och Patricia Olsson Escalante Moderator: Hanna Gedin Arrangör: Vänsterpartiet Malmö

SÖNDAG DEN 3 JUNI Vi vill ha sex! Sex timmars arbetsdag – vision och verklighet 10.00-11.15 Inkonst stora Medverkande: Ana Rubin Arrangör: Kvarnby folkhögskola och Vänsterpartiet Malmö

Kapitalism ♥ rasism 14.30-15.45 Stadsarkivet stora Medverkande: Luisa Moncada Escobar Arrangör: Feministiskt självförsvar i Skåne och Ung Vänster Skåne

För feministiska allianser – feminister på olika arenor 15.45-17.00 Panora 1 Medverkande: Åsa Sandström (ABF Malmö), Anders Eriksson (Malmö Stad), Sara L hådö (Länsstyrelsen Skåne), Vlora Makolli (Tjejer i förening), Jenny-Anne Boström Myrberg (Handelsanställdas förbund) och Trans- och Tjejjouren Malmö Moderator: Paula Mulinari, Malmö Universitet Arrangör: ABF Malmö

OBS! FULLSTÄNDIG INFORMATION OM PROGRAMPUNKTERNA HITTAR DU PÅ https://feministiskfestival.se/program/

Facebookevent: Malmövänstern på Feministisk Festival

_________________________________________

Malmövänstern under Pride!

PRIDE – Mingelkväll med Vänsterpartiet och ABF

Inled Pridehelgen med en mingelkväll i samarbete mellan ABF och Vänsterpartiet Malmö. Vi bjuder på ett panelsamtal om strategier och utopier med deltagare från olika organisationer (namn får komma senare) , underhållning i form av sång av Åsa Bällsten, standup med Hannes Pettersson – Trams om trans och annat smått och gott.

Snittar och alkoholfritt bubbel finns! Hoppas vi ses!

Var: ABF, Spånehusvägen 47 Tid: 19.00

Facebooklänk: PRIDE – Mingelkväll 7/6

 

Vänsterpartiet i Pride-park!

Kom och möt oss i Pridepark (Folkets park) i vår monter och prata om HBTQ-politik med vår lokala politiker!

Vänsterpartiet har en stolt tradition av HBTQ-kamp och vi fortsätter den kampen varje dag. Vår stad ska tillhöra alla. Vänsterpartiet kämpar för att Malmö ska vara den öppna staden, där alla har rätt att vistas, älska, vara och leva. Kom och häng med oss!

Tider: 8 juni 13-22 9 juni 12-22 10 juni 14-22

Pssst! Vill du hjälpa oss att bemanna montern? Anmäl dig gärna på vmalmo.se/zetkin eller skriv till oss på malmo@vansterpartiet.se

Facebooklänk: Malmövänstern i Pridepark

 

Gå med V i prideparaden!

Vänsterpartiet har alltid gått före när det kommer till kampen för allas lika värde och frihet att vara den en vill vara. Det är något att vara stolt över! Vi marscherar i prideparaden den 10 juni när vi tillsammans med tusentals andra firar allas lika rätt till kärlek i Malmös största och stoltaste parad. Kom med i vårt block!

Vi samlas 12.00 på Stortorget och går sedan tillsammans till avslutningen i Folkets Park.

Vill du hjälpa till i Vänsterpartiets block? Skicka ett mail till malmo@vansterpartiet.se eller skriv en kommentar i eventet.

Facebooklänk: Gå med V i prideparaden!