Eurovision Song Contest. Vi är många som sitter bänkade år efter år och hejar på våra favoriter i tävlingen. För de flesta andas Eurovision folkfest, glädje och dans. Men tävlingen innebär också att länder och stater får en chans att synas och sälja in sitt varumärke till omvärlden.

I år vann bidraget Toy med artisten Netta Barzilai. Det innebär att kommande års Eurovision Song Contest är tänkt att gå av stapeln i Israel, en stat som under flera decennier ockuperat Palestina.

Den illegala ockupationen har fördömts av bland annat FN och Amnesty, tusentals palestinier har dödats och miljontals drivits på flykt genom åren. Trots omvärldens fördömanden har Israel fortsatt bryta mot folkrätten. Vi i Vänsterpartiet Malmö menar att det är av största vikt att göra allt för att fördöma de brott som Israel begår mot det palestinska folket.

Vi uppmanar därför Eurovision Song Contest att bojkotta Israel. Det är fullständigt orimligt att Israel får arrangera denna gigantiska musiktävling samtidigt som ockupationen pågår. Vi vill att Israel utesluts från Eurovision på humanitära grunder. Vi kan inte fortsätta dansa samtidigt som övergreppen mot det palestinska folket fortsätter. Bojkotta Israel nu!

/Malmövänstern