Kulturen i valrörelsen

Malmövänsterns kulturgrupp laddar för valrörelse. Det blir litteraturdag, film & samtal, kulturdebatt och massor med kaffe & politik i Vänsterpartiets valrörelse. Det är tre saker som står i fokus

  • Kaffe & politik utanför kulturplatser och med kulturpolitik
  • Arrangemang med kulturen i centrum
  • Diskussion, debatt och opinionsbildning kring kulturpolitik

Kaffe & Politik

Den enkla ekvationen att det finns massor av kultur i Malmö med kulturarbetare och kulturpublik som tycker samhälle, politik och vänstern är viktig gör att vi vill samtala, berätta och lyssna kring hur vi tillsammans kan göra Malmö bättre och där alltid kulturpolitiken finns med på ett hörn. I mars-april startar vi med vår kulturkampanj utanför Malmö Live och Malmö stadsteater. Ända fram till valet fortsätter vi på olika platser i Malmö med koppling till kultur.

Arrangemang med kultur

Vänsterpartiet Malmö har alltid prioriterat kulturen – både som politiskt område och som utrycksform. I årets val arrangeras återigen en valkarneval som – en explosion av kultur och politik, i samband med 8 mars och 1 maj finns alltid kulturen med. Kulturgruppen planerar att genomföra tre arrangemang för att sätta fokus på kulturens kraft.

Litteraturdag

I juni ordnar vi en litteraturdag med läsning, samtal och presentationer av böcker som påverkar och som visar på ordets och litteraturens makt. Vill du vara med och ordna dagen skickar du ett mejl till Daniel Sestrajcic.

Film och samtal i Rosengård

Vi ordnar en filmvisning och samtal med fokus på utsattheten i förorterna. Vi hoppas genomföra detta arrangemang med stadsdelsgruppen i Rosengård. Vill du vara med och ordna film och samtal skickar du ett mejl till Fiona Winders.

Kulturdebatter

I valrörelsens slutskede siktar vi på att ordna två olika kulturdebatter för att sätta strålkastarljuset på både kulturpolitik och Malmös kulturpolitik. Vill du vara med och ordna kulturdebatter skicka ett mejl till Mats Billberg Johansson.

Opinionsbildning

Vi vill föra ett ständigt samtal om kulturpolitiken och berätta om vad vi står för men också lyssna in andras åsikter. Involvera kulturarbetare, kulturpublik och alla andra som tycker att kulturen är viktig. Vi tror på en kulturpolitik från vänster och vill visa det. Följ vår facebooksida Kulturpolitik by Malmövänstern. Håll ögonen öppna efter debattartiklar, småfilmer och annat som dyker upp.