Vänsterpartiet Malmö söker en politisk sekreterare med fokus på organisation och medlemsarbete. Tjänsten är ett vikariat som politisk sekreterare under perioden 5 mars-14 oktober. Tjänsten är ett förtroendeuppdrag i Malmö stad vilket innebär att man har lagstadgad rätt att få tjänstledigt från eventuell annan anställning. Sista ansökningsdagen är 14 januari.

Arbetsuppgifter

Som politisk sekreterare med fokus på organisation och medlemsarbete kommer du bland annat att:

 • Arbeta med medlemsvård och i många fall vara en första kontakt med nya medlemmar
 • Projektleda och organisera volontärer i olika arbets- och projektgrupper
 • Understödja de interndemokratiska processerna, exempelvis som stöd till styrelsen och vid medlemsmöten
 • Delta i såväl praktiskt som strategiskt arbete i organiseringen av valrörelsen

Som medarbetare i Vänsterpartiet Malmö är man en del av ett arbetslag som solidariskt och gemensamt delar på en rad uppgifter. Du ska alltså, förutom ditt huvudsakliga arbetsområde, vara beredd på att ibland få andra uppdrag i partiföreningen, exempelvis kampanjarbete och praktiska uppgifter. Att arbeta i en politisk styrd organisation innebär också att ens arbete är inramat av demokratiska beslut och kräver en lyhördhet inför organisationens vilja och behov. Du som söker ska vara beredd på och van vid att arbeta självständigt liksom i samarbeten. Arbetstiderna är flexibla och i vissa perioder intensiva.

Kvalifikationer

Du som söker tjänsten:

 • är medlem i Vänsterpartiet och har god kännedom om Vänsterpartiets politik och organisation
 • är en god projektledare med förmåga att arbeta självständigt
 • har erfarenhet av att genomföra arrangemang, möten, events etc
 • har förmåga att entusiasmera och aktivera medlemmar och sympatisörer
 • har god samarbetsförmåga och ett lösningsorienterat förhållningssätt
 • har god datorvana

Annat som är meriterande:

 • Erfarenhet från styrelsearbete inom Vänsterpartiet eller motsvarande organisation
 • Erfarenhet av att arbeta i digitala miljöer
 • B-körkort

Om Vänsterpartiet Malmö

Vänsterpartiet Malmö är ett feministiskt, socialistiskt och antirasistiskt parti på ekologisk grund. Det betyder att syftet med allt vi gör är att skapa ett annat samhälle utan förtryck och orättvisor. För att kunna göra det ställer vi upp i val och representerar våra väljare i parlamenten, men vi arbetar minst lika mycket med det politiska arbete som sker utanför parlamentens väggar. Vi organiserar hundratals aktivister som på olika sätt arbetar mot ett gemensamt mål.

Det högsta beslutande organet är medlemmarna genom årsmötet, däremellan de medlemsmöten som är utspridda över året. Det löpande arbetet leds av den förtroendevalda styrelsen. I organisationen finns även flera självstyrda arbetsgrupper som arbetar med alltifrån olika politikområden till praktiska saker såsom husunderhåll och tidningsproduktion.

Alla politiska poster såsom kommunalråd och ledamöter i Malmö stads kommunfullmäktige, nämnder och beredningar väljs av medlemsmötet, liksom våra heltidsarvoderade tjänstepersoner som föreslås av valberedningen till medlemsmöte som beslutar. Utöver våra politiker företräds Vänsterpartiet Malmö av styrelsen och våra anställda.

Upplysningar

Arbetstiderna är i vissa perioder intensiva och arbete på helg och kväll förekommer. Arbetstiden är heltid med en ingångslön på 32 261 kr/månaden, i övrigt villkor enligt kollektivavtal. Anställningen löper 5 mars – 14 oktober 2018. Beslut om tillsättning fattas på partiföreningens medlemsmöte den 15 februari.

Ansökan

Välkommen med din ansökan. Inkom med personligt brev samt CV till valberedningmalmo@vansterpartiet.se senast den 14 januari 2018.

Vill du veta mer?

Kontakta partiföreningens ordförande Mirjam Katzin (070-307 28 88, mirjam.katzin@vansterpartiet.se).