När Ship to Gazas nyinköpta fiskebåt ”Marianne” lägger till i Malmö på tisdag 12 maj är Lina Al-Nahar (V), kommunfullmäktigeledamot i Malmö, en av passagerarna. Lina Al-Nahar reser med ”Marianne” på sträckan Helsingborg-Malmö. Väl framme vid Klaffbron kommer Daniel Sestrajcic, riksdagsledamot och ordförande för Vänsterpartiet Malmö hålla tal. Lina Al-Nahar menar att det är en stor ära att få vara en del av Ship to Gaza:

– Båten är mycket mer än symbol för frihet och solidaritet. Båten är ett hopp om framtid för många människor och framförallt barn som lever i krig och förtyck. För mig som är uppväxt i Irak och har varit med om både krig och förtryck, vet behovet och betydelsen av solidaritet som kommer utifrån.

Daniel Sestrajcic har ett långt engagemang för Palestina bakom sig:

– Ship to Gaza visar att man kan förändra världen genom aktivism och praktisk solidaritet. För mig är det viktigt att visa stöd för detta folkrörelseinitiativ. Jag ska bland annat lämna över de pengar som Vänsterpartiet Malmö samlade in under vår 1 maj-insamling som i år var till förmån för Ship to Gaza.

Läs mer: