Hallå där Gunnel Suneson, 28 år, ny vice ordförande för Vänsterpartiet Malmö. Vice ordförande-posten är ny för i år och är tillsätts med ambitionen att bredda ansvar och arbetet i styrelsen.

Vad kommer du att göra i rollen som vice ordförande?

Exakt vad rollen kommer att innebära är inte klarlagt ännu. Det kommer vi att arbeta fram tillsammans i styrelsen. Planen är att jag till viss del ska ta över arbetsuppgifter som annars hade hamnat på ordförande, som t ex viss representation, planering och förberedelser av möten mm, men också att jag ska få nya arbetsuppgifter som vi inte har haft möjlighet att arbeta med tidigare.

Vad är dina styrkor?

Jag är en lugn och trygg person. Jag är bra på att samarbeta samtidigt som jag är stark i mina åsikter. Jag kommer att kämpa för det jag tycker är viktigt, samtidigt som jag inte brusar upp mig. Jag har tidigare arbetat med ledarskap och är genom min utbildning och erfarenhet van att arbeta i och med grupper. Jag har haft min praktik som sjukhuskurator är bra på att lyssna och arbeta lösningsfokuserat. Jag är strukturerad och har, som partiarbetet kräver, hjärtat på det rätta stället.

Kan du berätta lite mer om dig själv?

Jag fyller 28 år den 19 mars och läser termin 6 på Socionomprogrammet vid Malmö högskola. Under valrörelsen 2006 föll bitarna på plats under en partidebatt och jag förstod var jag har min partilojalitet. Jag blev medlem i Vänsterpartiet i Stockholm som ett nyårslöfte 2011 och flyttade till Malmö 2012. Jag kände då ingen som var politiskt aktiv och gick på en helgkurs det första jag gjorde. På kursen kände jag mig oerhört välkommen och bestämde mig tidigt för att kurserna för nya medlemmar var en sak som jag skulle arbeta med i partiet. När jag sedan flyttade till Malmö för att studera, gick jag in på Vänsterns hus och berättade att jag ville arbeta med kurser och hanteringen av nya medlemmar. Så blev det! Utöver arbetet i medlemsgruppen är jag sammankallande för HBTQ-vänstern och sitter som ersättare i Stadsområdesnämnden Norr.

I livet utanför Vänsterpartiet Malmö är jag en social person som träffar många vänner, älskar film och virkar ett lapptäcke. Jag har en mamma och en pappa i Stockholm, en lillasyster i Uppsala och en storasyster och svåger i Bhimavaram, Indien.

Hur ser du på partiföreningen och verksamhetsåret?

Jag tycker att Vänsterpartiet Malmö är en väldigt spännande förening. Vi är tusen medlemmar och årsmötet visade att vi är en visionär och stark förening. Jag ser mycket fram emot arbetet med studier och utvecklingen av fler ideologiska och fördjupande studier. Sedan brinner jag för arbetet med nya medlemmar och ser fram emot ett år med mycket rundringning, aktivering och studier. Jag tror att det är viktigt är att hålla ihop föreningen och alla våra starka utskott och grupper. Det är väldigt viktigt att vi tar tillvara medlemmarnas kompetenser och intressen. Det tycker jag är viktigast och roligast.