Vänsterpartiet har två beredningsansvar. Hanna Thomé blir ansvarig för kultur och antidiskriminering, och Martina Skrak kommer ansvara för jämställdhet och Vänsterpartiets nya ansvarsområde folkhälsa.

– Det är oerhört kul och hedrande att åter igen ha fått förtroende att under fyra år företräda vänsterpartiet och driva på för en kultur som når alla malmöbor och fortsätta arbetet mot rasism och diskriminering, säger Hanna Thomé. 

– Det är fyra viktiga år vi har framför oss. Vi har fått väljarnas förtroende att driva på för en tydlig vänsterpolitik i Malmö. Det tänker jag göra genom att lyfta frågor om ekonomisk rättvisa i folkhälsoarbetet och för att ta ännu fler steg mot en jämställd stad, säger Martina Skrak .

Som representanter till kommunstyrelsen valdes Jeanette Stojic till ordinarie ledamot och Jallow Momodou som ersättare.

På mötet valdes också politiska sekreterare för mandatperioden. Anders Skans, Hanna Gedin, Patrik Strand, Lina Al Nahar och Olof Holmgren kommer att arbeta som politiska sekreterare under mandatperioden. Anna Angantyr kommer att vara projektanställd som organisationsutvecklare under ett år.

Kommunalråden finns tillgängliga per telefon för kommentarer.

För mer information kontakta: Hanna Thomé 0709-13 46 61 Martina Skrak 0708-16 17 09