Natten till internationella kvinnodagen blev fyra feminister och antirasister knivskurna på Möllevången. De blev knivskurna av nazister med koppling till Svenskarnas Parti just för att de är feminister och antirasister. När nazisterna kommer tillbaka fem månader senare är det med ett demonstrationstillstånd från polisen.

Malmö är en mångkulturell stad. Närmare 40 procent av Malmöborna har själva eller föräldrar med rötterna i ett annat land. I Malmö finns allt Svenskarnas Parti hatar – inklusive en stark feministisk rörelse och en stark vänster. Vi i Malmövänstern ställer oss starkt kritiska till att polisen gav SvP demonstrationstillstånd. När nazisterna demonstrerar i Malmö är det inte för att få ut ett politiskt budskap – det är en provokation.

När samma organisation sökte tillstånd att demonstrera i Karlstad fick de avslag med hänvisning till den allmänna ordningen och säkerheten. Nazister ska visserligen inte känna sig välkomna någonstans i Sverige –men allra minst i Malmö.

När polisen inte tar sitt ansvar måste alla malmöbor stå upp och försvara Malmö mot nazisterna. Därför deltar idag medlemmar från Vänsterpartiet, Ung Vänster och Vänsterns Student Förbund i demonstrationen mot SvP.

Daniel Sestrajcic, ordförande Vänsterpartiet Malmö

LÄS MER: Slaget om Limhamn – en text om motståndet på 30-talet