Kommunfullmäktige antog ett nytt miljöprogram för Malmö stad på senaste mötet. I debatten reagerade Folkpartiet mot att Malmö skulle övergå till 100% förnyelsebar energi. De sa att vindkraft är nog bra men det ska placeras någonannanstans. Folkpartiet ville också satsa på kärnkraft, när de fick frågan om det var Barsebäcksverket de ville öppna så svävade de på målet. Deras påstående att kärnkraft är rent är också en verklighetsflykt. Hur rent är det i Tjernobyl när allt har förgiftats efter olyckan, eller i urangruvorna där människor dör i cancer? Kärnkraften är inte ren, men det drabbar någon annan. Likaså var Folkpartiet mot att naturgas skulle användas i Malmö istället för kol i Danmark. Hela Folkpartiets hållning var att slippa något i Malmö. Logiken i miljöfrågan är därmed lika med noll. Miljöpåverkan är global och hållbara miljölösningar ska ske lokalt med ett globalt perspektiv, det görs i Malmös nya miljöprogram, detta fattar dock inte Malmös folkpartister.

Anders Skans